Prima Pagina iPhone Antivirus pentru iPhone – ai nevoie de el ?

Antivirus pentru iPhone – ai nevoie de el ?

Aplicatiile antivirus pentru iPhone exista in AppStore, insa sunt simple tepe menite sa pacaleasca utilizatorii de terminale.

Cautand ieri sa descarc o aplicatie din AppStore, am observat ca foarte multi romani cred ca au nevoie de antivirus pentru iPhone, cautarea fiind in topul celor pentru magazin. Desi nu exista virusi pentru iPhone, unora probabil le-a fost implementata in cap ideea ca ar trebui sa instaleze un antivirus pentru iPhone, desi nici macar nu exista aplicatii de acest gen.

Desigur ca daca veti cauta in AppStore aplicatii antivirus pentru iPhone veti gasi niste rezultate, insa cele care sunt platite, sunt doar niste tepe si nimic mai mult. Niciuna dintre aplicatiile antivirus pentru iPhone nu isi indeplineste functiile asa cum face un program antivirus pentru calculator, sau Android, pentru ca nu poate sa faca asta.

Nu exista antivirusi pentru iPhone deoarece modul in care a gandit compania Apple sistemul de operare iOS nu permite crearea unui asemenea software. Exista malware pentru iPhone care exploateaza unele vulnerabilitati ale sistemului de operare, dar asa-zisele aplicatii antivirus pentru iPhone nu va protejeaza de malware in vreun fel sau altul.

Antivirus pentru iPhone – ai nevoie de el ?

Diverse companii antivirus, inclusiv din Romania, au publicat in AppStore aplicatii antivirus pentru iPhone, insa ele nu fac decat diverse verificari inutile pentru “securitatea” terminalelor. Desigur ca unele dintre ele au fost retrase la un moment dat de catre Apple deoarece generau confuzie, insa altele au revenit intre timp.

Desi pentru Android, de exemplu, este necesara instalarea de aplicatii antivirus din cauza problemelor de securitate, pentru iPhone acest lucru nu se aplica. Nu a fost vreodata necesar si nici nu  va fi in viitorul apropiat necesar sa instalati aplicatii antivirus pentru iPhone, iar oricine va spune ca trebuie sa faceti asta, va minte.

Acestea fiind spuse, nu va lasati pacaliti de asa-zisele aplicatii antivirus pentru iPhone deoarece nu aveti nevoie de ele din moment ce nu exista virusi pentru iPhone si probabil nu vor exista prea curand.

iphone-antivirus

 • Razvan

  Dar pentru Mac ?

 • wasted

  Nu

 • Mr. Tambourine Man

  Nici Androidu nu are nevoie de antivirus

 • Asta e comic :))

 • Ai putea instala unul, dar daca folosesti sistemul Gatekeeper ar trebui sa fii ok.

 • Mr. Tambourine Man

  A fost o gluma

 • harris

  Nu

 • RaduD

  Dap, din seria scary…!

 • Bogdan

  Cititi despre Skycure.
  Multe din aplicatiile MDM folosesc si engine uri de AV.

 • Sa fim seriosi.

 • V.P

  Acum pe bune :))). Sunt cautarile fostilor posesori de Android trecuti pe iOS , regula de baza cand ti-ai cumparat Android este sa-ti cauti o aplicatie antivirus .

 • radu

  Pe mac atata timp cat nu intalezi mackeeper nu ai nevoie de antivirus

 • Bogdan

  Am ajuns sa scriem date in ADN.

  Și nu cred ca SO ul perfect exista.
  Toate companiile mari care permit Byod folosesc mdm. Nu vorbim numai de viruși. De la trafic decription într-un McDonalds pana la DNS spoofing și aplicații trust spyware, lista continua.
  Toate produsele Cisco fabricate în US conțin un backdoor care a fost clasificat vulnerabilitate.

 • Si cu ce te ajuta aplicatiile “antivirus” din AppStore cand la McDonalds se monitorizeaza traficul ?

 • askforme

  Pentru mac Bitdefender ! E super OK !

 • dominic

  Ios rulz! Corect!

 • Viorel Predatorul

  Păi dacă nu ai antivirus, cum știi dacă ai dispozitivul infectat sau nu?

 • Viorel Predatorul

  Eu am antivirus pe tablete, smartphone-uri, PC-uri, dar pe dispozitivele cu Android nu am avut niciodată vreo alarma. Nici nu știu cum arată :))
  Asta mă face să zâmbesc de câte ori citesc despre cât de “nociv” e android.
  Recunosc faptul că iOS este mult mai sigur când vine vorba despre protecția împotriva virușilor informatici, însă nu este perfect, și este vulnerabil în fața malware-ului.
  Să nu uităm că unele dintre companiile de prestigiu au dezvoltat produse “antivirus”, ceea ce mă face să cred că “știu ele ceva”.
  Să nu uităm nici faptul că Apple a scos din App Store aplicația celor de la BitDefender, care îți arăta care este gradul de periculozitate al aplicațiilor din iPhone. Nu dau nume pentru că nu facem reclamă, și oricum unii nu vor să vadă adevărul :))
  Când aplicațiile ios expun utilizatorul unor vulnerabilități, Apple alege cea mai simplă metodă, și șterge aplicația din App Store :))

  Again: ios este mult mai bine construit împotriva virușilor informatici, dar nu infailibil. În același timp, Android este mult mai expus virușilor, dar în niciun caz așa de grav pe cât pare.

 • tavi

  Și eu am sesizat ieri asta dar nici nu m-am complicat sa văd despre ce e vorba. iOS nu are nevoie de antiviruși.