Acest dispozitiv recupereaza datele din noul MacBook Pro

Zilele trecute v-am spus ca noul MacBook Pro cu Touch Bar are un conector special prin care compania Apple poate recupera datele din SSD-urile sudate pe placa logica. Cei din Cupertino au schimbat strategia privind mediile de stocare oferite impreuna cu MacBook Pro, astfel ca acum ele sunt sudate pe placa logica a noilor laptop-uri.

Avand in vedere ca SSD-uri nu poate fi dat jos usor de pe placa logica, Apple a facut acest port pentru recuperarea datelor, insa a creat si un dispozitiv special in acest sens. Ceea ce vedeti mai jos este un dispozitiv special in care este plasata placa logica a unui MacBook Pro stricat, la conectorul special fiind introdus un cablu, ce este mai apoi introdus intr-un adaptor special si mai apoi intr-un MacBook Pro nou.

Aceasta procedura faciliteaza transferul de date din mediul de stocare al MacBook Pro-ului care nu mai porneste, catre un MacBook Pro inlocuitor oferit clientului. Toti clientii care au laptop-uri in garantie vor beneficia de un transfer gratuit al datelor intre laptop-uri, in timp ce in viitor, cei fara garantie vor fi nevoiti sa plateasca pentru aceasta procedura.

Avand in vedere modul in care s-a gandit compania Apple sa monteze SSD-ul in noul MacBook Pro, alegerea de a crea un asemenea dispozitiv este una laudabila, fara discutie.

apple-recuperare-date-ssd