iPhone 8 – motivul folosirii unei carcase de sticla

iPhone 8 va avea carcasa din sticla deoarece Apple vrea sa implementeze un sistem de incarcare fara fir pentru noul sau smartphone.

Saptamana aceasta am vazut noi confirmari ale faptului ca Apple va folosi o carcasa din sticla pentru terminalele sale iPhone 8, ce vor fi lansate pe piata in toamna acestui an. Vorbim despre doua sau trei noi modele ale iPhone 8 care vor fi disponibile incepand din toamna anului viitor, doua dintre ele putand fi mai ieftine decat cele de anul acesta.

Totusi, elementul cheie al zvonurilor de saptamana aceasta are legatura cu faptul ca iPhone 8 va avea carcasa din sticla, de fapt toate modelele vor avea aceasta schimbare. Compania Apple o va face nu pentru ca vrea sa ne ofere din nou o carcasa din sticla, ci pentru ca vrea sa implementeze un sistem de incarcare fara fir pentru noul smartphone.

Desi diversi producatori Android au implementat aceasta tehnologie chiar daca terminalele lor au carcase din aluminiu, Apple vrea sa o faca usor diferit. Apple va folosi o carcasa din sticla pentru a ne putea oferi un sistem de incarcare fara fir care este mai rapid decat cele ale competitorilor, sau cel putin asta ne spun zvonurile aparute pana acum.

iPhone 8 – motivul folosirii unei carcase de sticla

Saptamana aceasta ni s-a spus ca Apple vrea sa implementeze acest sistem de incarcare rapida fara fir, ea putandu-ne, teoretic, incarca terminalele mai repede decat cablul standard. Detalii cu privire la acest sistem dezvoltat de catre compania Apple nu se cunosc, in afara faptului ca el ar trebui sa poata fi dezvoltat de catre cei de la pegatron, care asambleaza iPhone, iPad si nu numai.

Cum va crea Apple acest sistem pentru iPhone 8 este greu de explicat, insa deocamdata vorbim doar despre zvonuri privind prototipuri aflate inca in dezvoltare. In ciuda acestui lucru, implementarea unui sistem de incarcare fara fir pare cat se poate de sigura in momentul de fata, dar ramane de vazut cat de rapid se va face incarcarea.

iphone-8-incarcare-fara-fir

20 COMENTARII

  1. Oricum acesta este doar inceputul..chiar si pt incarcare de la distanta tot din sticla vor avea nevoie…deci au asigurata aceasta posibilitate si pt iphone 8s, poate si iphone 9

  2. Cum mai spunea un coleg in postări anterioare, Apple este cu un pas in urma altor competitori și adopta tehnologii scoase de alții înainte, dar la Apple funcționează perfect, fluent și fără prea multă bătaie de cap. Mulți vor sa fie cu un pas inainte, d-ar contează foarte mult cum îl faci….poți cădea repede…

  3. Totusi, Apple este o companie care si-a construit aura de inovatoare, de deschizatoare de noi orizonturi. Sa nu uitam ca Apple a venit cu tehnologii in urma competitiei, dar a ramas cu functionalitati limitate, si in niciun caz perfect asa cum scrii. Exemple:
    – NFC: nu are nici pe departe functionalitatea NFCului din Android
    – Bluetooth: idem cu NFC
    – OLED: nici macar nu au adoptat tehnologia, dar probabilitatea ca OLEDul adoptat de catre Apple sa fie “perfect” in comparatie cu ceea ce ofera dezvoltatorul tehnologiei (Samsung/LG) este ZERO

    Chiar as vrea sa imi scrii si mie ce tehnologii a implementat Apple in asa fel incat functioneaza “perfect, fluent si fara prea multa bataie de cap” in relatie cu ceea ce gasesti la concurenta.
    Multam!

  4. Poi Apple limiteaza tehnologiile ca sa nu fie supuse la prea mult “stres” si poate din cauza asta multa lume are impresia de siguranta si stabilitate… Acum ce rost are sa iti iei SLR daca astia de la Mertz ti-l limiteaza la 80 ??? Cam asa e si cu Apple. Insa, poate de anul asta o sa inceapa sa preia aceste tehnologii si sa se gandeasca cum sa fie stabile dar fara a impune limite inferioare. Asa da, ai putea spune ca faci…inovatie. Degeaba inventezi prastia daca atunci cand tragi cu ea piatra te loveste in ochi…Zic si eu asa

  5. Ai uitat sa scrii si ca Apple e in epoca de piatra inclusiv cu incarcarea pe cablu ca tot e vorba despre asa ceva.
    Si ca inclusiv sistemul fast wireless charging de la telefoanele pentru saraci incarca mai repede decât incarca Apple pe cablu.

  6. Nu mai scriu despre astea că mă porcărie toți după. Acum încearcă și Apple să intre în rândul lumii cu încărcarea fără fir, și sunt curios când vor apărea comentariile cum că încărcarea Apple este mult superioară altora 🙂

  7. Am iPhone sunt mulțumit de el, dar nu ii iau in căruță, totuși tehnologia inovatoare a iPhone a fost “retina display” și “touch id” ceea ce la alt terminal competitor nu vezi. Samsung a auzit un zvon cum ca Apple vrea sa implementeze amprenta in i5s gata au furat ideea și au făcut și ei la s5. Se compara?

  8. Lol.
    Nu o sa spună ce este superioara altora. O sa ii găsească o denumire frumoasa de marketing si o sa spuna ca incarca cu x% mai repede decat ceva gen iphone 2G.

  9. Corect, la niciun terminal competitor nu vezi Retina display (toate au ecrane mai bune).
    Cât despre senzorul de amprentă, astăzi nu este nicio diferență de performanță între cel al iPhone-ului și cele concurente.

  10. Aici nu e vb de competitie ci e vb de prosteala. Acu Apple se gandeste ca pt Iphone 8 sa scoata 3 modele. 2 mai ieftine ca cele de seria 7, deorece evident vor folosi cea a ramas de la 7 la noile modele 8 :))

  11. Exact cum a fost cu SE. Ce a ramas de la 5s si cu ce mai aveau de la 6 au scos o tampenie de 5Se la dorinta clientului. Si clientii care is la pascut, au zis daaa vrem.

  12. Da un model de sticla e binevenit, cu invarcare wireless si fast charge insa o sa vina cu shtoul pregatit, ce am lansat noi e inovatie, se cheama iShit charging si sticla e iGlass sloboz :)) cand de fapt sticla va fi importata din Romania, donata de la astia ce pun termopane si modulul de inductie din ce a ramas de pe la Samsung. Cat despre OLED-ul inovator il va da LG-ul facut din niste folii suprapuse si luminat din spate cu LED-urile ce le-au aruncat taximetristii prinsi cu ele pe Loganuri de cei de la locala :)) Gata, noul iPhone 8, costa un plaman si un rinichi

  13. Cel mai misto comentariu e cel al lui Teo:

    “Apple are pretentii de leader dar e tot timpul cu un pas in urma Samsung si a celorlalti.”

    Asta in contextul in care Samsung egaleaza Apple in vanzari doar adunand cele 685 modele de smartphone, masinile de spalat, televizoarele, frigiderele si storcatoarele de fructe. Da…Apple e foarte in urma…