Prima Pagina Macbook 4 modele MacBook nu vor mai fi reparate de catre Apple incepand...

4 modele MacBook nu vor mai fi reparate de catre Apple incepand din decembrie

Luna decembrie aduce pentru unii clienti Apple si oprirea completa a suportului pentru 4 dintre produsele vandute in trecut de catre compania americana. Mai exact, 4 dintre MacBook-urile vandute de catre Apple intre 2009 si 2011 vor avea statusul “invechit” in sistemele Apple, astfel ca nu vor mai beneficia de reparatii platite din partea vreunui service Apple.

Mac Mini lansat la inceputul anului 2009, MacBook lansat la jumatatea anului 2009 si MacBook Pro 15 inch/17 lansate la inceputul anului 2011 vor intra in aceasta categorie de produse Apple. Schimbarea de status va fi facuta la data de 31 decembrie si dupa aceea, service-urile Apple nu vor mai putea repara aceste produse deoarece nu se mai pot gasi componente pentru ele.

Vorbim totusi despre produse care au o vecheme de peste 7 si respectiv 5 ani, ele fiind depasite din toate punctele de vedere pentru orice producator. In general, cei de la Apple aplica statusul “invechit” pentru produsele care au fost lansate cu minim 5 ani de zile in urma, asa ca schimbarea anuntata acum este una cat se poate de normala.

Exista doua locatii in care aceste produse vor mai putea beneficia de reparatii timp de 2 ani de zile, mai exact California si Turcia. Acolo Apple este obligata sa mai ofere inca 2 ani de reparatii pentru produse desi ele au statusul “invechit” in alte zone de pe planeta, deci doar clientii din aceste zone se vor putea bucura de reparatii in continuare.

apple-macbook-invechit

  • Srb Srb

    era si normal !

  • Marius Muntean ✓ᵛᵉʳᶦᶠᶦᵉᵈ

    la cat de vechi is modelele…ce sa te mai astepti la reparatii.

  • rundown

    Pai daca ai probleme cu mac-ul tau pentru care ai platit rate 2 ani de zile sa fii si tu in randul lumii, normal ca ti-e ciuda ca nu va mai putea fi reparat:))