iPhone 8 va avea ecrane OLED fabricate de Samsung

iPhone 8 va beneficia de ecrane OLED fabricate in exclusivitate de catre compania Samsung, productia urmand a incepe in 2017.

iPhone 8 va avea ecrane OLED fabricate exclusiv de catre coreenii de la Samsung, ei fiind si cei mai mari producatori globali ai acestor tipuri de componente. Apple discuta si cu diversi alti producatori, insa niciunul nu are capacitate de productie la fel de mare precum cea a Samsung, asa ca Apple ar fi ales sa colaboreze in exclusivitate cu coreenii pentru iPhone 8.

Trei companii coreene au inceput deja sa se pregateasca pentru o productie la scara larga a unor componente pentru ecranul iPhone 8, ele fiind furnizori de componente pentru Samsung. Acestea  urmeaza sa faca primele livrari pentru Samsung la jumatatea anului viitor, insa pana atunci trebuie sa fabrice componente pentru 70 de milioane de iPhone 8.

Numarul de unitati ale iPhone 8 pe care Apple vrea sa le produca este extrem de mare, insa pe masura interesului pe care il vor genera dispozitivele. In aceasta idee, este de asteptat ca si mai multi producatori de componente pentru ecrane OLED sa inceapa sa produca diverse componente in viitorul apropiat.

iPhone 8 va avea ecrane OLED fabricate de Samsung

Totusi, extrem de important este si faptul ca Samsung va fi singurul furnizor de ecrane OLED apentru iPhone 8, sau cel putin in prima parte. LG, Japan Display sau Sharp sunt deasemenea in discutii cu Apple, insa fie nu au linii de productie pentru ecrane OLED, fie au capacitate de productie extrem de mica in momentul de fata.

“Interflex and BH are beefing up production of flexible printed circuit boards that will be used for Apple’s next iPhone that is widely rumored to have an organic light-emitting diode display. The three firms are suppliers of Samsung Display, the sole display supplier for the first OLED iPhone that is expected to come out next year.”

Ecranele OLED ale iPhone 8 vor fi fabricate in fabrica Samsung din Vietnam, una dintre cele in care au fost asamblate si terminalele Galaxy Note 7 explozive. Samsung urmeaza sa inceapa sa furnizeze ecrane OLED pentru iPhone 8 la jumatatea anului viitor, asa ca pana atunci probabil vom afla detalii noi cu privire la productia terminalului.

iphone-8-ecran-oled-samsung