WhatsApp video streaming a fost lansat pe Android

WhatsApp a lansat ieri pentru platforma Android o noua functie extrem de importanta, care le permite utilizatorilor sa reduca substantial spatiul ocupat de filme in propriile terminale. Mai exact, incepand de ieri, utilizatorii Android pot vedea clipurile video trimise de catre prieteni fara a le mai descarca efectiv in propriile dispozitive pentru redare.

Daca pana acum aplicatia WhatsApp descarca automat clipurile video in terminale pentru a ne permite sa le vedem, acum putem face streaming video direct din aplicatie. Mai exact, clipul video este incarcat precum oricare altul de pe internet, fara a fi salvat in terminalele noastre in vederea redarii, asa cum este si perfect normal.

Functia de descarcare automata a clipurilor video trebuie dezactivata din meniul de setari al aplicatiei WhatsApp pentru ca acest sistem sa functioneze. Dupa ce dezactivati acea optiune din meniul Setari > Utilizare date mobile si spatiu de stocare > Clipuri Video > Niciodata, veti face doar streaming video pentru filmele primite de la prieteni.

Cei de la Facebook au acest sistem integrat in restul aplicatiilor pe care le ofera pentru diverse platforme pe care le detin, WhatsApp ramanand ultima in care acest sistem nu a fost integrat deocamdata. Cu aceasta schimbare utilizatorii vor economisi spatiu in terminale daca primesc multe clipuri video de la prieteni, asa ca vorbim despre o schimbare extrem de buna.

“With the new video stream feature, users can simply stream the video shared by users on WhatsApp and they don’t need to download it in their smartphone to actually view it. The video will still get downloaded on to the smartphone while being streamed, however, if you disable the auto download option from the settings, you can simply stream the videos and your storage space won’t get affected.”

whatsapp-video-streaming