Atacul din Berlin aduce o functie noua in Twitter

Atacul din Berlin ne-a dezvaluit din nou seriozitatea Twitter in a implementa o noua functie majora pentru aplicatia dedicata iPhone si iPad.

Atacul din Berlin de aseara a fost in centrul atentiei globale, un presupus tanar refugiat lovind cateva zeci de persoane si ucigand 12 dintre ele dupa ce a condus un camion in mijlocul targului de Craciun din capitala Germaniei. Atacul din Berlin este unul sangeros si in umbra sa, cei de la Twitter au lansat o noua functie pentru utilizatorii globali.

Mai exact, in urma atacului din Berlin, cei de la Twitter au activat o noua functie pentru utilizatori, trimitandu-le alerte cu cele intamplate in capitala Germaniei. Mai exact, Twitter le-a trimis utilizatorilor o alerta prin care ii anunta in legatura cu atacul din Berlin, directionandu-i spre fluxul de stiri din sectiunea Moments a aplicatiei pentru iPhone si iPad.

Atacul din Berlin a fost folosit de catre Twitter pentru a derula un test in ceea ce priveste acest nou sistem de notificari, ei avand un algoritm special pentru intreaga functie. Mai exact, Twitter s-a bazat pe acest algoritm pentru a decide care dintre utilizatorii aplicatiei sunt notificati in legatura cu atacul din Berlin si care nu au primit vreo notificare.

Atacul din Berlin aduce o functie noua in Twitter

Twitter a schimbat recent pozitia din care face parte aplicatia sa din AppStore, ea trecand in categoria aplicatiilor de stiri, iar testul facut pentru atacul de la Berlin ne arata spre ce se intreapta Twitter. Desi nu a recunoscut asta in mod oficial, compania Apple vrea sa-si transforme aplicatia intr-una de stiri, iar atacul de la Berlin ne-a aratat foarte clar asta.

“After a truck crashed into the Berlin Christmas market […] Twitter pushed a breaking news alert to some of its users that linked to Twitter’s Moments tab, which summarizes the news in tweets. The company did a similar thing when Fidel Castro died last month …”

Notificarea trimisa ieri de catre Twitter pentru atacul din Berlin nu este prima oara cand compania a facut un asemenea test, ea deruland o procedura similara si in cazul mortii lui Fidel Castro. Daca Twitter va considera ca acest al doilea test este un succes, atunci dupa atacul de la Berlin am putea vedea mai multe notificari similare pentru alte evenimente importante ce se intampla in lume.

atac-berlin-twitter