Apple descrie iPhone si iPad cu o coroana digitala

iPhone si iPad cu coroana digitala sunt descrise de catre compania Apple intr-un nou brevet de inventie publicat recent.

Compania Apple are planuri interesante pentru viitoarele modele ale iPhone sau iPad, iar printre ele se numara si includerea unei coroane digitale, regasite acum doar la Apple Watch. Intr-un nou brevet de inventie inregistrat companiei Apple se descrie o metoda prin care iPhone sau iPad ar putea avea integrata o coroana digitala, precum in imaginea de mai jos.

Aceasta ar urma sa fie pozitionata in partea inferioara stanga a terminalului mobil si ar permite controlarea unor functii ale sistemului de operare iOS prin rotire si apasare. In momentul de fata coroana digitala a Apple Watch are o functionalitate limitata si nu ofera feedback tactil la utilizare, insa pentru iPhone si iPad lucrurile s-ar putea schimba.

Mai exact, compania Apple ar putea implementa inclusiv un motor vibrator care sa genereze feedback tactil la folosire, astfel ca utilizatorii vor simti o vibratie cand folosesc aceasta componenta. Cu miscari in 3 axe, coroana digitala ce ar putea fi oferita in iPhone sau iPad, ne-ar permite sa controlam terminalele intr-un mod complet nou, asta desigur daca Apple ii va gasi o utilitate pe masura asteptarilor.

Apple descrie iPhone si Apple Watch cu coroana digitala

Este greu de spus ce ne-ar putea permite Apple sa facem pe iPhone sau iPad cu o coroana digitala intr-un mod mai usor decat folosind butoanele actuale, sau ecranul. Pentru un ceas este destul de usor de vazut de ce este utila o coroana digitala, insa pentru un iPhone sau o tableta iPad, este mai greu de conceput folosirea unei asemenea componente.

“…configured to move in a first direction in response to an input at the mechanical input. A mechanical input sensor is coupled to the mechanical input and configured to sense the input at the mechanical input based on the movement of the mechanical input in the first direction. A mechanical input actuator is coupled to the mechanical input and configured to displace the mechanical input in a second direction, different from the first direction. In some examples, the second direction is orthogonal to the first direction. In some examples, the mechanical input comprises a rotary input configured to rotate in the first direction in response to the input. In some examples, the mechanical input actuator is configured to displace the mechanical input in the second direction while the mechanical input is moving in the first direction.”

In ciuda acestui lucru, compania Apple nu este la primul brevet de inventie in care descrie modalitati prin care coroana digitala a Apple Watch si-ar putea gasi un loc in iPhone sau iPad. Totusi, Apple are obiceiul de a inregistra multe brevete de inventie fara a implementa efectiv tehnologiile descrise in ele, asa ca ramane de vazut daca vom primi ceva similar cu ceea ce se vede in imaginea de mai jos.

iphone-coroana-digitala