Prima Pagina iOS Iata cate produse iOS a vandut compania Apple in 10 ani

Iata cate produse iOS a vandut compania Apple in 10 ani

Lansarea primului iPhone a fost si punctul de pornire pentru recentul succes al companiei Apple din ultimul deceniu. Vorbim despre incasari de aproape 1000 de miliarde de dolari in 10 ani pentru compania Apple, suma fiind impresionanta si adiacenta celei generate de vanzarea de Mac-uri, sau alte produse fara iOS.

Un analist roman a incercat sa estimeze numarul de produse cu iOS, sau sustim de operare bazat pe iOS, vandute in lumea intreaga, iar mai jos aveti cifrele sale. Mai exact, romanul Horace Dediu sustine ca din T2 2007 si pana in T4 2016, adica in 9 ani si jumatate, compania Apple a vandut nu mai putin de 1.6 miliarde de dispozitive cu sistem de operare iOS.

Vorbim despre o cifra enorma pentru o singura companie, iar asta deoarece Apple nu licentiaza sistemele sale de operare si altor producatori. In aceasta idee, compania Apple a reusit sa atinga un numar substantial de produse vandute de una singura in doar 9 ani si jumatate de zile, insa acesta este intr-o continua crestere, cu peste 200 de milioane de unitati anul.

Acum daca va intrebati cate dintre cele 1.6 miliarde de dispozitive iOS vandute mai sut in uz, ei bine se pare ca aceasta cifra ar fi de aproape 1.2 miliarde. Compania Apple a confirmat la jumatatea anului trecut ca are 1 miliard de dispozitive iOS active in lumea intreaga, iar pana la sfarsitul anului aceasta cifra ar fi crescut cu peste 100 de milioane de noutati.

Acestea fiind spuse, Apple are un viitor stralucitor in fata.

vanzari-produse-ios

 • AppleTechPro

  Un sfert cumpara telefoane și nu le folosesc?! Wtf

 • durusmihai

  Sau un sfert s-au stricat… ceea ce este perfect normal :))..

 • Viorel Preda

  Zaone, tu chiar crezi că în 6 luni Apple a vândut 100 milioane de dispozitive, adică în 5% din perioada analizată a vândut 10% din produsul analizat? Citind informațiile astea, înțeleg că dinamica vânzărilor Apple este exponențială, și că mereu vinde din ce în ce mai mult, ori analizele din piață nu confirmă informațiile astea.
  Mai mult, cum poate avea iPhone un preț mediu de 600 dolari, în condițiile în care în prezent încă se vând iPhone din seriile 4 și 5 la prețuri de nimic?
  Analiștilor ăla român ar fi putut face suma vânzărilor Apple în perioada analizată, pentru că sunt date publicata, decât să estimeze grosier vânzările astfel.

  Personale, văd asemenea analize de un optimism absurd, care golește valoarea lor.. M

 • Daca Apple a vandut peste 200 de milioane de iPhone in 2016, ce rost mai are pseudo-supararea ta legata de cifrele mari de vanzari ale Apple ?

 • Viorel Preda

  Hahahaha!! Esti tare: pseudo-suparare… Cum as putea fi eu suparat ca Apple a vandut x milioane? :))) Doar ma intreb cate iphone scumpe sunt in cele 200 milioane, si cate iphone ieftine? Nu e nicio suparare :))

 • Mr. Tambourine Man

  Nu e greu de crezut. Eu am 4 dispozitive activate in acest moment (logate pe acelasi Apple ID). In familie mai sunt alte 4

 • Mr. Tambourine Man

  Du-te la culcare, e tarziu si ai luat-o pe aratura