Iata cate produse iOS a vandut compania Apple in 10 ani

Lansarea primului iPhone a fost si punctul de pornire pentru recentul succes al companiei Apple din ultimul deceniu. Vorbim despre incasari de aproape 1000 de miliarde de dolari in 10 ani pentru compania Apple, suma fiind impresionanta si adiacenta celei generate de vanzarea de Mac-uri, sau alte produse fara iOS.

Un analist roman a incercat sa estimeze numarul de produse cu iOS, sau sustim de operare bazat pe iOS, vandute in lumea intreaga, iar mai jos aveti cifrele sale. Mai exact, romanul Horace Dediu sustine ca din T2 2007 si pana in T4 2016, adica in 9 ani si jumatate, compania Apple a vandut nu mai putin de 1.6 miliarde de dispozitive cu sistem de operare iOS.

Vorbim despre o cifra enorma pentru o singura companie, iar asta deoarece Apple nu licentiaza sistemele sale de operare si altor producatori. In aceasta idee, compania Apple a reusit sa atinga un numar substantial de produse vandute de una singura in doar 9 ani si jumatate de zile, insa acesta este intr-o continua crestere, cu peste 200 de milioane de unitati anul.

Acum daca va intrebati cate dintre cele 1.6 miliarde de dispozitive iOS vandute mai sut in uz, ei bine se pare ca aceasta cifra ar fi de aproape 1.2 miliarde. Compania Apple a confirmat la jumatatea anului trecut ca are 1 miliard de dispozitive iOS active in lumea intreaga, iar pana la sfarsitul anului aceasta cifra ar fi crescut cu peste 100 de milioane de noutati.

Acestea fiind spuse, Apple are un viitor stralucitor in fata.

vanzari-produse-ios