Apple participa la conceperea legislatiei pentru masinile autonome

Ministerul de transportul din SUA a anuntat in cursul acestei zile formarea unei comisii speciale care va supraveghea conceperea legislatiei pentru masinile autonome. Foarte multi producatori de automobile din SUA sunt reprezentanti in aceasta comisie, iar printre ei si-a facut loc inclusiv compania Apple prin Lisa Jackson, vicepresedinte al diviziei care se ocupa cu initiativele privind mediul.

Comisia are nu mai putin de 25 de membri in momentul de fata si urmeaza sa aiba prima intalnire pe data de 16 ianuarie, cel mai probabil in Washington. Comisia va supraveghea nu doar crearea legislatiei pentru masinile autonome, ci va supraveghea zi cererile facute pentru testarea acestora si modurile in care ele vor fi testate in SUA.

Practic, aceasta comisie va determina modul in care va evolua dezvoltarea masinilor autonome in SUA, iar Apple vrea sa faca parte din acest sistem. Apple a confirmat indirect acum cateva saptamani ca intentioneaza sa dezvolte o masina autonoma, iar acum vedem exact acelasi lucru, interesul sau vis-a-vis de aceste automobile fiind foarte clar.

Apple participa la conceperea legislatiei pentru masinile autonome

Lisa Jackson, vicepresedintele Apple care este prezent in aceasta comisie, a lucrat si in cadrul altor agentii guvernamentale in beneficiul companiei Apple. Spre deosebire de cele in care se lucra pentru protectia mediului, acum vorbim despre tehnologii care vor determina modul in care transportul urban va evolua in urmatorii ani, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de influenta va avea Apple.

“As technology develops, automation may play a larger role in a number of modes of transportation, including cars, buses, trains, planes, and UAS (drone) systems. This committee will play a critical role in sharing best practices, challenges, and opportunities in automation, and will open lines of communication so stakeholders can learn and adapt based on feedback from each other.”

In SUA se pune foarte mare accent pe modul in care sunt testate masinile autonome, dar si in ceea ce priveste legislatia in baza carora ele circula pe drumurile americane. Apple va fi foarte atenta la modul in care vor evolua lucrurile si probabil va incerca sa-si impuna punctul de vedere de fiecare data cand acest lucru ii va fi benefic.

apple-masini-autonome