Cum vezi ce aplicatii din iPhone au suport pentru Siri

Din iPhone poti afla rapid ce aplicatii au suport pentru Siri si pot fi controlate cu comenzi vocale de catre utilizator la nevoie.

Incepand cu iOS 10 compania Apple le permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone si iPad sa integreze suport pentru Siri in propriile titluri. Totul se numeste asistenta Siri pentru aplicatii, iar compania Apple a creat inclusiv un meniu special pentru acest lucru in meniul prin care controlam asistentul personal Siri din terminalele noastre iPhone si iPad.

Folosind API-urile create de catre Apple, dezvoltatorii ne permit sa controlam anumite functii ale aplicatiilor pentru iPhone si iPad folosind asistentul personal Siri. Mai exact, putem comanda un Uber folosind o comanda vocala, putem comanda mancare cu ajutorul Siri si putem face multe alte actiuni folosind asistentul personal, dar asta numai in aplicatiile care au suport implementat.

Daca va intrebati cum aflati care aplicatii au suport pentru Siri, ei bine, folosindu-va de aplicatia Settings, Configurari, a sistemului de operare iOS 10 puteti afla rapid. Puteti vedea in imaginea de mai jos ca vorbim despre un meniu special in care Apple listeaza toate aplicatiile care au suport pentru Siri, intreaga lista fiind foarte usor de descoperit.

Cum vezi ce aplicatii din iPhone au suport pentru Siri

In aceasta idee, puteti accesa meniul prin Settings > Siri > App Support, Configurari > Siri > Asistenta aplicatii. In acest meniu veti avea toate aplicatiile din terminalele voastre care au suport pentru Siri oferit si puteti activa, sau dezactiva, functionalitatea pentru Siri prin butoanele care sunt vizibile in meniul pe care il accesati.

siri-asistenta-aplicatii-iphone

Dupa cum puteti vedea, aplicatii precum Facebook, Uber, sau WhatsApp, au deja suport integrat, iar separat de a comanda un taxi, puteti scrie mesaje, cere ca altele sa fie citite si multe altele. Deocamdata nu foarte multe aplicatii au suport integrat pentru Siri, asa ca daca aplicatia pe care doriti sa o controlati cu Siri nu are suport, va trebui sa asteptati.

Nu se stie cat va dura pana cand toti dezvoltatorii de aplicatii importante vor implementa suport pentru Siri, asa ca trebuie sa aveti rabdare.

siri-asistenta-aplicatii-iphone-1