Apple castiga mai mult decat casele de productie de la Hollywood

O analiza extrem de interesanta a fost publicata astazi de catre analistul roman Horace Dediu, el comparand incasarile Apple din servicii si iTunes Store, cu cele ale Hollywood. Vorbim despre o comparatie facuta pe o perioada de mai multi ani, inclusiv 2016, anul in care cei de la Apple au intrecut pentru prima oara Hollywood-ul in incasari.

Pentru inceput, puteti vedea ca incasarile Apple au in vedere tot ceea ce se vinde prin iTunes Store, impreuna cu iCloud, iTunes Match, Apple Care, plus alte servicii si venituri venite din licente. Toate aceste servicii genereaza venituri de aproape 45 de miliarde de dolari pentru Apple, iar aici vorbim despre anul 2016, ele fiind mai mici in anii trecuti.

Toate filmele lansate in cinematografele din intreaga lume au inregistrat incasari de aproximativ 38 de miliarde de dolari in 2016, deci mai putin decat serviciile Apple. Diferenta este una considerabila si demonstreaza ca Apple deja castiga mai multi bani decat casele de productie ale Hollywood, dar asta numai din serviciile online pe care le ofera.

Comparatia este una extrem de interesanta daca luam in calcul faptul ca in 2016 Apple a investit in productia de show-uri TV pentru Apple Music. Apple poate investi miliarde peste miliarde de dolari in crearea de continut multimedia digital, iar puterea sa in acest segment este pe deplin dezvaluita de catre graficul vizibil mai jos.

venituri-apple-vs-hollywood