Iata cati utilizatori Android au cumparat iPhone 7

Al patrulea trimestru fiscal al anului 2016 a adus unii fosti utilizatori Android spre iPhone 7 si iPhone 7 Plus, conform unei companii care analizeaza piata din SUA. Ea afirma ca 15% dintre cei care au cumparat iPhone 7 si iPhone 7 Plus in T4 2016 au folosit inainte un smartphone Android, procentul fiind unul destul de bun pentru compania Apple.

In aceeasi perioada a anului trecut 14% dintre cei care au cumparat un iPhone 6S/Plus au detinut un smartphone Android in prealabil, deci vorbim despre o usoara crestere. In T4 2016 procentul celor care au trecut de la Android la iPhone 6S/Plus este mai mare decat in cazul iPhone 7/Plus, insa vorbim aici doar despre procente, deoarece in vanzari diferenta este clar in favoarea noilor dispozitive.

In ciuda acestui lucru, majoritatea celor care au cumparat un iPhone in T4 2016 au venit tot de la un iPhone, iar modelele iPhone 5S/5C, sau mai vechi, fiind cele parasite in numar cel mai mare. In urma lor vin iPhone 6/Plus, foarte multi dintre cei care au cumparat aceste doua dispozitive luand alegerea de a trece la iPhone 7/Plus in aceasta iarna.

Dintre toate terminalele iPhone pe care compania Apple le vinde acum, iPhone SE a atras cei mai putini utilizatori Android, dar cei mai multi utilizatori ai iPhone 5S/5C, sau mai vechi. Detalii mai  exacte vom primi de la Tim Cook cand va prezenta rezultatele financiare ale Apple pentru T4 2016, conferinta urmand a avea loc in cursul saptamanii viitoare.

“The new 7 and 7 Plus models attracted mostly loyal iPhone owners, rather than Android owners. Only 15% of 7 and 7 Plus buyers switched from an Android phone, consistent with the 14% of iPhone 6S and 6S Plus that came from Android in the same quarter last year. This continues the trend of new iPhone models attracting mostly repeat iPhone buyers. The lower-priced, one year-old models, attract a higher percentage of Android switchers, but on a smaller base. Interestingly, the entry-level iPhone SE has a very small Android switcher constituency, but is somewhat effective in attracting first-time smartphone buyers.”

iphone-7-clienti-android

24 COMENTARII

 1. Si încă o întrebare va rog , cand apăs câteodată pe mijlocu ecranului iPhone 6s pocnește apoi daca mai apăs numai pocnește , dar dupa ce nu îl mai utilizez mai mult timp , si apăs iar pe ecran , pocnește !!!!

 2. Se decalibreaza ecranul de pe sasiu. Este o problema des intalnita pe i6 si i6s nu o lua in seama ca nu afecteaza cu nimic. Ca solutie trebuie stranse cele doua suruburi mai tare

 3. Înainte am avut toate modelele de la iPhone 4 pana la 5s, din cauza mărimii ecranului am trecut pe android(Sony z2), mi-a fost foarte greu sa ma obișnuiesc cu lagurile care le avea kitkat. Iar in toamna am revenit la IOS, iPhone 7, acum sunt mulțumit .

 4. Daca este asa cum se bucura Leonidas, hai sa facem niste calcule:
  – cotele de piata Android vs iOS sunt: 85% vs 13%
  – astfel, din 100.000 smartphone-uri: Android = 85.000 vs iOS = 13.000
  – presupunem ca 15% din iPhone-uri vin de la Android: 13.000 * 0.15 = 1.950
  – presupunem ca 5% din Androide vin de la iPhone: 85.000 * 0.05 = 4.250

  Din calcule, reiese ca din 100.000 smartphone-uri actuale:
  – 4.250 au fost iOS si acum sunt Android
  – 1.950 au fost Android si acum sunt iOS

  Super!

 5. Mda se vede ca nu se citeste….calculele acelea sunt pe an, dar aici articolul vorbeste de 15% pe un an iar eu am zis ca 5% sunt pe 2 ani, adica 2.5%/an.

 6. Mda, se vede ca cineva nu prea le are cu logica. Nu este nevoie de matematica, ci de putina logica, si imi dau seama ca un Mercedes nu te face mai destept, sau ca a fi patron nu te face superior altuia care nu este patron.
  Normal ca procentele anuale nu se aduna asa cum sugereaza Leonidas (alias @srb_srb:disqus ). Chiar daca in ultimii doi ani s-au inregistrat 5% noi utilizatori pe Android de pe iOS, asta este media celor doi ani, si in niciun caz 2,5%+2,5% :)))))))
  Daca ar fi asa cum sugereaza Leonidas, in 40 ani, toti utilizatorii de iOS ar migra pe Android (2.5% * 40 = 100%), ceea ce este o logica defecta, pentru ca in fiecare din cei 40 ani, ar ramane 97.5% din utilizatori in ecosistemul iOS.

  Plecand de la exemplul meu, cu vanzari de 100.000 dispozitive intr-un an, mergem pe ipoteza lui Leonidas:

  – 15% din iPhone-uri vin de la Android: 13.000 26.000 * 0.15 = 3.900
  – presupunem ca 5% din Androide vin de la iPhone: 85.000 170.000 * 0.05 = 8.500

  Din calcule, reiese ca din 100.000 200.000 de smartphone-uri vandute in ultimii doi ani:
  – 8.500 au fost iOS si acum sunt Android
  – 3.900 au fost Android si acum sunt iOS

  SUPERB!!! :))

 7. Cineva tot nu intelege…compara acuma android to ios si ios to android pe duarata de 2 ani…dar de fapt ce am zis si ce este adevarat ca in ultimii 2 ani, ios catre android 5%, iar IN ultimul an android to ios 15% !!! Ok hai sa il ajutam pe infim cu propriile calcule
  – 3.900 au fost Android si acum sunt iOS in ultimul an
  – 2125 au fost iOS si acum sunt Android in ultimul an
  Este si normal din moment ce au impresia multi ca daca trec pe iOS se fac mai destepti, dar de fapt devin mai frustrati ca nu au, ei baga motive ca sunt in vacante si din aceasta cauza nu isi permit sa isi ia un amarat de Note 6 si stau cu vechituri…Banul conteaza mai mult decat orice

 8. Refă calculele Leonidas! Ceea ce scrii tu nu are nicio logică, și mă așteptam la asta. E clar că matematica de gimnaziu nu este punctul tău forte.

 9. culcat, nu prea iti dai seama ca nici nu am citit si nici nu stiam cum sta piata android si cea ios…am zis oricum la bulllshit de prima data,acei 5% sunt inventati de mine sa frustrez oameni ca tine

 10. Cert este că unii rămân lipsiți de bună creștere, și în lipsa argumentelor, nu au altă soluție decât să jignească pe ăia superiori.
  Ce nu înțelegi tu este faptul că Android are o cotă de piață de 6 ori mai mare decât cea a iOS, și tu nu înțelegi că 15% pentru iOS înseamnă doar 2,3% pentru Android. Când mai minți altă dată, ia în calcul procentele astea.

 11. Să ai sănătate și fericire după cât de adevărat este că ți-am scris eu mailuri 🙂 Așa să îți dea Dumnezeu sănătate!

 12. Da, așa să am eu sănătate după cât adevăr spun. Fiecare dintre noi doi să aibă sănătate în funcție de cât adevăr spunem în legătură cu așa zisele mesaje pe care eu ți le-aș fi trimis eu 🙂