Qualcomm ataca Apple, promite sa-i dezvaluie secretele

Ieri compania Apple a initiat un proces impotriva Qualcomm in care o acuza de santaj si ii cerere plata a 1 miliard de dolari care ii erau datorati in 2016. Apple afirma ca a fost fortata de catre Qualcomm sa ii cumpere produsele impreuna cu licentierea anumitor tehnologii de care nu avea nevoie, fiind impiedicata sa cumpere produsele altor companii concurente.

Procesul celor de la Apple se alatura unuia initiat de catre autoritatile americane din exact aceleasi motive, cei de la Qualcomm fiind atacati “pe doua fronturi” in momentul de fata. Intr-un raspuns dat la procesul Apple, Qualcomm sustine ca in spatele atacului autoritatilor s-ar afla de fapt chiar compania din Cupertino si aceasta nu ar fi prima data cand cere ajutorul lor.

In cursul anului 2016 autoritatile din Coreea de Sud au aplicat o amenda de 850 de milioane de dolari celor de la Qualcomm pentru practici neconcurentiale. Apple a ajutat atunci autoritatile din Coreea de Sud sa finalzieze investigatia, insa Qualcomm o acuza ca de fapt ea a stat la baza initierii investigatiei cu o plangere depusa.

Cei de la Qualcomm afirma si ca in instanta vor avea ocazia de a dezvalui practicile neconcurentiale ale companiei Apple pentru ca toata lumea sa le afle. In diferent de ceea ce va fi dezvaluit, este clar ca vor fi procese extrem de complexe si de interesante din care vom afla foarte multe detalii privind modul de lucru al celor doua companii.

“While we are still in the process of reviewing the complaint in detail, it is quite clear that Apple’s claims are baseless. Apple has intentionally mischaracterized our agreements and negotiations, as well as the enormity and value of the technology we have invented, contributed and shared with all mobile device makers through our licensing program. Apple has been actively encouraging regulatory attacks on Qualcomm’s business in various jurisdictions around the world, as reflected in the recent KFTC decision and FTC complaint, by misrepresenting facts and withholding information. We welcome the opportunity to have these meritless claims heard in court where we will be entitled to full discovery of Apple’s practices and a robust examination of the merits.”

qualcomm-ataca-apple