Prima Pagina Qualcomm Qualcomm ataca Apple, promite sa-i dezvaluie secretele

Qualcomm ataca Apple, promite sa-i dezvaluie secretele

Ieri compania Apple a initiat un proces impotriva Qualcomm in care o acuza de santaj si ii cerere plata a 1 miliard de dolari care ii erau datorati in 2016. Apple afirma ca a fost fortata de catre Qualcomm sa ii cumpere produsele impreuna cu licentierea anumitor tehnologii de care nu avea nevoie, fiind impiedicata sa cumpere produsele altor companii concurente.

Procesul celor de la Apple se alatura unuia initiat de catre autoritatile americane din exact aceleasi motive, cei de la Qualcomm fiind atacati “pe doua fronturi” in momentul de fata. Intr-un raspuns dat la procesul Apple, Qualcomm sustine ca in spatele atacului autoritatilor s-ar afla de fapt chiar compania din Cupertino si aceasta nu ar fi prima data cand cere ajutorul lor.

In cursul anului 2016 autoritatile din Coreea de Sud au aplicat o amenda de 850 de milioane de dolari celor de la Qualcomm pentru practici neconcurentiale. Apple a ajutat atunci autoritatile din Coreea de Sud sa finalzieze investigatia, insa Qualcomm o acuza ca de fapt ea a stat la baza initierii investigatiei cu o plangere depusa.

Cei de la Qualcomm afirma si ca in instanta vor avea ocazia de a dezvalui practicile neconcurentiale ale companiei Apple pentru ca toata lumea sa le afle. In diferent de ceea ce va fi dezvaluit, este clar ca vor fi procese extrem de complexe si de interesante din care vom afla foarte multe detalii privind modul de lucru al celor doua companii.

“While we are still in the process of reviewing the complaint in detail, it is quite clear that Apple’s claims are baseless. Apple has intentionally mischaracterized our agreements and negotiations, as well as the enormity and value of the technology we have invented, contributed and shared with all mobile device makers through our licensing program. Apple has been actively encouraging regulatory attacks on Qualcomm’s business in various jurisdictions around the world, as reflected in the recent KFTC decision and FTC complaint, by misrepresenting facts and withholding information. We welcome the opportunity to have these meritless claims heard in court where we will be entitled to full discovery of Apple’s practices and a robust examination of the merits.”

qualcomm-ataca-apple

 • Daniel

  Începe sa devină din ce in ce mai interesant 🙂

 • Cornel Ungureanu

  Apple se joaca doar cu bilioanele. Dela Samsung a cerut aproape 1bilion, aici iar 1bilion

 • Cristi

  De cerut pot sa ceara cat vor, e cale lunga pana a obtine ceva, plus caile de atac. Intrebarea e de ce tocmai acum s-a decis Apple sa ii dea in judecata? Intuim cu siguranta motivele, nefiind unele chiar juste. Credeau ca intimidează, dar iata ca nu se lasa mai prejos si vor scoate la iveala lucruri murdare despre Apple, pentru ca sunt multe. Mai bine rezolvau pe cale amiabila.

 • V.P

  Vor scoate la iveala ceea ce eu stiu de foarte multi ani .

 • cristi

  Ce sa scoată la iveală oameni buni? Apple este neprihănită , sfânta treime întruchipată .

 • 1mihai

  Motivul pt care au asteptat atat este simplu, aveau nevoie de altcineva pt a suplini productia, cum in carti a intrat Intel au si intentat procesul asta prin care solicita o suma astronomica. Tipic apple, ei de fapt nu inventeaza nimic, platesc diverse companii, atat!

 • Srb Srb

  Adica Apple i-a dat in judecata pe samsung pt design acum mult timp cand nu au mai avut nevoie de ei? Decat pt cpu ram ssd etc ah?!

 • Liviu Verestiuc

  Ceea ce multi știm de multi ani!
  Însă hotul neprins e negustor cinstit până la proba contrarie. La ora actuala qualcomm sunt cele mai bune chipseturi, îmi doresc din răsputeri ca Apple să nu ajungă la chipseturi MTK…

 • icetkk

  Mai pe românește, miliardele. În engleză are dublu “L” cuvântul “billion”.
  Hotărăște-te la o abordare și scrie-o corect! 🙂