Analistii incep sa-si piarda increderea in potentialul Apple

Analistii incep sa isi piarda increderea in capacitatea companiei Apple de a inova si de a lansa produse care sa genereze vanzari spectaculoase in urmatorul an. Mai exact, analistii spun ca investitorii isi pun prea multe baze in faptul ca iPhone 8 va fi atat de grozav incat va genera vanzari spectaculoase si va creste substantial pretul actiunilor companiei Apple.

Desi analistii vad Apple ca o companie ale carei actiuni merita cumparate, investitorii nu trebuie sa se astepte la profit foarte mare facut de pe urma lor. In aceasta idee, ei le recomanda acestora sa fie rezervati, deoarece iPhone 8 ar putea fi mai putin important decat isi imagineaza, iar pretul actiunilor nu va creste atat de mult pe cat isi doresc.

Analistii aduc in discutie si tendinta consumatorilor de a nu cumpara cele mai noi modele ale iPhone in favoarea celor mai vechi, lucru care s-ar intampla cu iPhone 7. Adaugand si la acest trend faptul ca piata smartphone-urilor este tot mai saturata, analistii sunt de parere ca Apple si alti producatori de smartphone-uri ar putea avea cativa ani grei in fata.

Adevarul este ca Apple nu a mai lansat de ceva vreme un iPhone care sa “opreasca lumea in loc” si sa genereze cozi interminabile in jurul magazinelor sale. iPhone 6 a fost ultimul iPhone care a creat isterie in randul clientilor Apple, iPhone 7 reusind intr-o anumita masura sa genereze controverse din cauza stocurilor mici ale unor modele cautate.

“Our chief concern is that investors increasingly are hoping for a meaningful exit rate led by the iPhone 8 cycle in the second half of 2017. Our view is that customers increasingly mixing down (iPhone 6S in favor of iPhone 7) and maturation of the device-centric consumer electronics adoption wave could weigh on both Apple and the smartphone market.”

Fara un iPhone 8 care sa uimeasca din toate punctele de vedere, Apple ar putea avea parte de un nou an dezamagitor, dar poate vom fi uimiti de toamna.

analisti-potential-apple