Prima Pagina Apple Presedintele Apple continua tatonarile cu Donald Trump

Presedintele Apple continua tatonarile cu Donald Trump

Tim Cook, un oponent cunoscut al lui Donald Trump, pare sa nu aiba de ales dupa alegerea celui din urma in functia de presedinte al SUA si se vede nevoit sa indeplieneasca o parte dintre cerintele acestuia. In aceasta idee, el s-a intalnit astazi cu Ivanka Trump, fiica presedintelui SUA, si sotula cesteia, Jared Kushner, consilier senior al lui Donald Trump.

Tim Cook a venit la intalnirea intr-un exclusivist restaurant al Washington impreuna cu Lisa Jackson, vicepresedintele care conduce divizia ce impune politici privind protectia mediului. Ce au discutat cei 4 nu stie nimeni, insa Jackson este obisnuita cu intalnirile de acest gen, ea fiind administratorul agentiei pentru protectia mediului in unul dintre mandatele lui Barack Obama.

Desi detaliile intalnirii nu sunt cunoscute, Tim Cook incearca cel mai probabil sa afle cum ar putea evita fabricarea iPhone-urilor in SUA si cresterea substantiala a preturilor de productie. Avand in vedere ca Donald Trump nu mai are atat de mult timp la dispozitie pentru intalniri, presedintele Apple trebuie sa se multumeasca cu una dintre fiicele acestuia.

Daca Hillary Clinton ar fi fost aleasa in functia de presedinte al SUA, Tim Cook ar fi avut o viata mult mai usoara, dar cu Donald Trump trebuie sa lucreze intr-un alt mod. Intalniri de acest gen vor mai avea loc in viitor, chiar si cu Donald Trump, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.

tim-cook-ivanka-trump

 • Leo MC

  Dacă SUA ar introduce o taxa de 45% pe produsele făcute in afara ei, iPhone s-ar scumpi cu 100 de dolari, adică ar costa cam cât prin țările UE.
  Deci, dacă iPhone se vinde bine in UE (și se vinde), se poate vinde la fel de bine si in SUA cu noul preț.

 • Catalin Petrisor

  Ce tatonari???
  Cand Trump zice…., restul are o varianta de raspuns:AM INTELES!!!,
  Nu puneti botul TRUMP ESTE SEFUL CEL MARE.

 • Catalin Petrisor

  Fiti seriosi, nicio tatonare, Trump, e diabolic.

 • Viorel Predatorul

  Ce calcule stau la baza rationamentului tau +45% (la taxa) rezulta +100 dolari (la pret)?
  Crezi ca 100 dolari in plus la pret nu au niciun efect asupra vanzarilor Apple? Daca asa e, de ce nu creste Apple pretul chiar acum, si sa incaseze un profit mai mare cu 100 dolari?
  iPhone-ul si in general smarphone-ul nu mai este produs exclusivist asa cum era in 2007. Sa cresti acum pretul este ca si cum ai creste pretul la Dacia Logan cu vreo 2000 euro fara sa oferi nimic in plus. Nu cred ca tine…

 • Leo MC

  Taxa se aplica la prețul de import, nu la cel de vânzare.
  iPhone 7 e mai scump in România decât era 6s si se vinde cel puțin la fel de bine (eu l-am luat abia in ianuarie fata de decembrie pe cel anterior).

 • Viorel Predatorul

  Mersi pentru răspuns, dar tot nu văd cum ai calculat că o creștere a taxei la prețul de import rezultă într-o creștere cu 100 dolari la prețul final.
  Trump nu e gâscă… Pe el îl interesează ca americanii să îl perceapă ca pe un salvator al intereselor naționale, al joburilor, etc. Trump nu dă două parale pe profitului Apple, pentru că nici nu este repatriat în SUA.

  Creșterea protectionsmului prin taxe este o măsură populista, să dea bine la popor. Nu se va întâmpla așa ceva 🙂

 • Leo MC

  Am aplicat procentul vehiculat la prețul de import.
  Trump nu e nici zeu: este un clovn care va începe sa-si ia palme peste ceafa, pentru ca SUA nu e afacerea lui personală.
  Așa cum Trump nu da doua parale pe profiturile companiilor americane, nici acestea nu dau doua parale pe locurile lui de munca.

 • Octandrew

  E bine ca vorbiti toti de parca ati trai in America si ati cunoaște ce se întâmplă. Voi aflati lucrurile astea prin media de unde informația este prelucrata si pusa in favoarea unora. Nu si a pus nimeni întrebarea de ce lumea l a votat pe Trump pentru planurile lui si nu pe Clinton. Daca ati gandii putin mai departe, v-ati da seama ca odata cu fabricarea device-urilor in SUA vor creste si numărul de joburi. Odată cu numărul de joburi, se platesc taxe. Trump vrea sa scada taxele acum si sa mareasca numarul de joburi. Seems fair nu? Toti va dati deștepți fata de ce se întâmplă in alte tari. 🙂