Ce poti face cu apel Wi-Fi pe iPhone ?

Functia apel WI-Fi pentru iPhone este ideala pentru situatiile in care va aflati intr-o zona fara acoperire GSM buna, dar cu o retea Wi-Fi disponibila.

Incepand de ieri avem in sfarsit disponibil in Romania serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone, iar multumita lui putem beneficia de o functie oferita de catre Apple inca de acum mai bine de 2 ani. Orange Romania este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera serviciul apel Wi-Fi pentru clienti, insa ceilalti probabil vor face acelasi lucru in viitor.

Acum ca serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone a fost lansat, probabil va intrebati ce anume puteti face cu aceasta noua fucntie pe terminalele voastre. Ei bine, raspunsul este unul destul de simplu, puteti face apeluri telefonice si trimite mesaje SMS, sau puteti primi apeluri si mesaje, folosind o conexiune Wi-Fi de internet atunci cand semnalul GSM este slab in locatia voastra.

Functia apel Wi-Fi intra in functiune atunci cand semnalul GSM este foarte slab, iar cu ajutorul sau puteti face apeluri telefonice si trimite SMS-uri ca si cum ati face-o folosind reteaua operatorului. Nu conteaza ce numar de telefon apelati, sau ce terminal are interlocutorul, deoarece acesta va primi apelurile si SMS-urile prin reteaua de telefonie mobila.

Ce poti face cu apel Wi-Fi pe iPhone ?

Serviciul apel Wi-Fi este legat de reteaua de telefonie mobila, deci orice apeluri telefonice facute, sau SMS-uri trimise, vor fi scazute din cota voastra lunara din abonament. Mai exact, minutele in retea, sau nationale, vorbite prin functia apel Wi-Fi vor fi scazute din ceea ce aveti in abonamentul vostru, asa ca functia nu va permite sa vorbiti gratuit.

In cazul in care nu mai aveti minute sau SMS-uri in oferta, acestea vor fi taxate in abonamentul vostru, sau scazute din creditul de pe cartela, ca si cum le-ati folosi normal in reteaua de telefonie. Functia apel Wi-Fi nu functioneaza si in roaming, deci nu va veti putea folosi de ea, deocamdata, atunci cand sunteti in strainatate.

Acestea fiind spuse, serviciul apel Wi-Fi are rolul de a prelua functionalitatea retelei GSM atunci cand semnalul nu este suficient de puternic si nimic mai mult. Functia apel Wi-Fi isi produce efectele doar pe terminalul vostru si nu conteaza ce numar apelati, terminalul apelat neavand nevoie de serviciul apel Wi-Fi pentru a primi apelul.

face-apel-wi-fi-iphone