Firma care a spart un iPhone pentru FBI, a fost atacata de hackeri

Anul trecut o firma israeliana numita Cellebrite a ajutat FBI sa sparga un iPhone 5C al unui terorist dupa ce Apple a refuzat sa ajute agentia guvernamentala. Metoda folosita de catre israelieni pentru a accesa datele din acel iPhone nu a fost dezvaluita, insa un hacker a reusit sa sparga serverele companiei Cellebrite, furand sute de GB de date de la ea.

Printre informatiile furate de catre hacker se afla si o parte din codul sursa folosit de catre Cellebrite intr-un software care poate sparge nu doar terminale iPhone, ci si Android, sau Blackberry. Obtinand aceste informatii, hackerul a publicat deja o parte din codul descoperit pentru program, el putand fi folosit de catre oricine in momentul de fata.

Codul sursa este bazat intr-o buna masura pe solutiile publice de jailbreak lansate pana in momentul de fata pentru iDevice-uri, deci nu este in totalitate creatia companiei. Reprezentantii Cellebrite au negat faptul ca a fost furat si cod sursa al programului folosit pentru a ajuta agentii guvernamentale sa acceseze date din terminalele mobile ale oamenilor.

In ciuda acestui lucru, in viitor altii se vor putea folosi de aceste informatii pentru a-si crea propriile programe cu ajutorul carora sa sparga vechi, sau noi, modele ale iPhone.

“It’s important to demonstrate that when you create these tools, they will make it out. History should make that clear. The ripped, decrypted and fully functioning Python script set to utilize the exploits is also included within.”

iphone-spart-cellebrite