Apple face de 4 ori mai multi bani ca Samsung in vanzarea smartphone

Pentru prima oara in ultimii ani, compania Apple a vandut mai multe smartphone-uri decat Samsung intr-un trimestru fiscal, reocupand timpuriu locul 1 in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global. Aceasta victorie a companiei Apple vine totusi si cu o surpriza extrem de interesanta care arata diferenta dintre cele doua companii.

Mai exact, analistul roman Horace Dediu afirma ca desi Apple inregistreaza un pret mediu de vanzare pentru iPhone de 695 de dolari per unitate, Samsung vinde smartphone-uri cu un pret mediu de 182 de dolari per unitatea. Vorbim despre o diferenta de aproape 4 ori mai mare in favoarea celor de la Apple, semn ca vinde mai multe smartphone-uri scumpe.

Stie toata lumea ca vasta majoritate a smartphone-urilor vandute de catre compania Samsung sunt ieftine, iar acest calcul confirma din nou acest lucru. Practic, din cele peste 70 de milioane de smartphone-uri vandute de catre Samsung, o proportie covarsitor de mare este reprezentata de smartphone-uri cu preturi mai mici de 200 de dolari.

In cazul companiei Apple, lucrurile sunt complet diferite, iar cele mai multe dintre cele aproape 80 de milioane de smartphone-uri vandute in T4 2016 au preturi mai mari de 700 de dolari. Aceasta diferenta este normala din moment ce Samsung are mai multe modele ieftine decat Apple si le vinde la preturi mult mai mici pentru a putea convinge clientii sa le cumpere.

Aceasta diferenta colosala intre cele doua companii este surprinzatoare prin faptul ca pretul mediu al Samsung ar fi mai mic decat cel al smartphone-urilor Android in general.

15 COMENTARII

  1. Normal ca vinde mai multe ca samsung. Coreacii lanseaza 109 modele anual si tot nu depasesc 2 modele lansate anual. Cum zicea un stimabil mai sus, calitatea se vinde. Prostul gust…asa si asa :))

  2. In momentul in care costul de ansamblare al unui Iphone este mult mai mic decat al unui Samsung deja calitatea poate fi pusa la indoiala.
    TIne cont si de faptul ca Apple cumpara toate piesele din Iphone de la diferiti producatori, Samsung isi produce majoritatea pieselor singura si cu toate astea, costul de ansamblare al unui Samsung este mai mare.

    In momentul in care vinzi tehnologia de ieri la pretul de maine, iar fanii sunt super incantati de acest lucru, cred si eu ca faci profit.

  3. Pe de alta parte Samsung nu da 1 cent pt android,il ia de-a gata,eventual il mai impopotoneaza cu brizbriz-uri gen Touchwizz pe cand Apple baga niste miliarde de $ in dezvoltarea ios.
    Cu S8 Samsung schimba placa si baga tehnologie de azi la pretul de raspoimaine,sa vedem ce va iesi.

  4. Acel impopotonat cu brizbriz-uri costa bani, mai ales cand il faci pt 1000 de modele diferite. Din acele brizbriz-uri au luat cei de la Google idei noi de feature pt Android curat.

    Sa vedem care sunt preturile si dupa sa vorbim, ieri am citit un articol pe alt site in care zicea ca Samsung va avea aceleasi preturi ca si pana acum.

    Nu uita, ca zvonurile zic ca Iphone X va fi si mai scump decat varianta Plus. Adica tehnologia din 2015 va fi vanduta la pretul de “saptamana viitoare” .

  5. Ce înseamnă sa nu ai habar dar sa te crezi rotund. Samsung investește foarte mult in adaptarea Androidului pentru telefoanele lor, nici un producător de telefoane android nu are costuri 0 cu dezvoltarea sistemului de operare, este absurd sa presupui asta.
    Cat despre Apple oricat investește in ios scoate înzecit, sistemul de operare producandu-le efectiv bani. Nu este o povara pentru ei ci chiar din contra.

  6. IOSul costă 5 maxim 10 dolari pentru fiecare iPhone, așa încât nu se justifică diferența de preț între un iPhone și un dispozitiv concurent.
    În plus, Samsung are și ea costuri cu dezvoltarea de software.

  7. Pai tocmai asta-i eroarea in familia Androizilor, fiecare ia androidul ăla curat si-l tampeste…Să vezi cu cate aplicatii de prisos vin telefoanele de la Samsung,Asus samd.
    De asta și update de la acești producători vine așa de greu in comparație update Android de la Google.