Apple dezvolta Apple TV 5 pentru lansare in 2017

Apple TV 5 este in momentul de fata in dezvoltare in cadrul companiei Apple, planurile celor din Cupertino fiind ca produsul sa ajunga pe piata in cursul anului 2017. Conform celor care au furnizat aceste informatii, se pare ca Apple TV 5 ar fi un upgrade minor in comparatie cu modelul anterior, el aducand doar suport pntru redarea de continut 4K.

Practic, am vorbi despre imbunatatirea serioasa a componentelor interne pentru Apple TV 5, astfel incat el sa redea continut 4K pe televizoarele compatibile. Apple a avut deasemenea ideea de a dezvolta si un gamepad penru Apple TV 5, insa din pacate planurile au fost modificate, asa ca acest joc nu a mai ajuns pe piata intre timp.

Separat de ceea ce vedeti mai sus, sursele acestor informatii readuc in discutie negocierile esuate intre Apple si marile trusturi media pentru a crea abonamente TV pentru Apple TV 5. Mai mult decat atat, se pare ca nici aplicatia TV lansata de catre Apple pentru iOS nu este pe placul multor clienti si ar trebui imbunatatita serios.

Practic Apple TV 5 este practic o versiune S a unui iPhone, insa nu va aduce altceva in afara de schimbari interne, deci pe partea de functii multe vor lasa de dorit. Compania Apple vede totusi importanta continutului 4K in momentul de fata si probabil va oferi mult mai mult prin intermediul iTunes Movie Store in perioada urmatoare.

“The Apple TV’s software is also less ambitious than originally envisioned. The current model features an iPhone-like app grid, but designers had prototyped more novel interfaces. One idea, dubbed “Intentions” internally, put the four tabs in the center of the screen: three for the Apple TV’s main content types (video, music, and gaming) and one for everything else. Another idea: letting viewers pull up previews of content by hovering on each icon (a feature currently reserved for only a few of Apple’s bundled apps).”

apple tv 5 noutati