Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – scaderi in vanzari fata de 2016

iPhone 7 – scaderi in vanzari fata de 2016

iPhone 7 nu va ajuta compania Apple sa-si egaleze vanzarile inregistrate in 2016 in primele doua trimestre fiscale ale acestui an. Analistii americani sunt de parere ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu vor atrage suficient de mult interes din partea clientilor pentru a mentine vanzarile de terminale iPhone la acelasi nivel precum in 2016.

Conform analistilor, vanzarile de terminale iPhone cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus in prim-plan urmeaza sa scada cu aproape 3 milioane de unitati in T1 2017 fata de T1 2016. Mai exact, cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus in vanzare, vanzarile de terminale iPhone in acest trimestru fiscal urmeaza sa scada de la 51.2 milioane de unitati la 48.5 milioane de unitati.

Aceasta scadere in vanzari este pusa de catre analisti, partial, in baza faptului ca T1 2017 va avea cu o saptamana mai putin deoarece T4 2016 a fost cu o saptamana mai lung. Scaderea de 2.7 milioane de unitati va avea cu siguranta la baza si aceasta diferenta, insa marea problema este lipsa de interes a consumatorilor vis-a-vis de iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

iPhone 7 – scaderi in vanzari fata de 2016

Desi vanzarile iPhone vor scadea in T1 si T2 2017 din cauza lipsei de interes fata de iPhone 7 si iPhone 7 Plus, profitul companiei Apple nu va fi afectat intr-o mare masura. Analistii americani pun acest lucru pe faptul ca interesul fata de iPhone 7 Plus este mai mare decat cel pentru iPhone 6S Plus anul trecut, deci o parte din scaderea in incasari va fi compensata.

Analistii sunt de parere ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor reprezenta 85% din vanzarile totale de terminale iPhone in aceste trimestre fiscale, fata de seria iPhone 6S care a reprezentat 75% anul trecut. Desi ponderea in vanzari a iPhone 7 si iPhone 7 Plus va creste fata de seria trecuta, interesul mai mic pentru ele va duce la aceasta scadere in vanzari.

Multumita iPhone 7 Plus, pretul mediu de vanzare al iPhone in T1 si T2 2017 va fi de 685 dolari si 616 dolari, fata de 641 dolari si 595 dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Acestea fiind spuse, analistii americani nu prevad un viitor foarte stralucit pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus inaintea lansarii iPhone 8.

iphone 7 vanzari reduse 2017

 • RaduD

  Asta se intampla datorita faptului ca 7/7+ au fost interesante mai ales pentru cei cu terminale sub 6s/6s+, cativa fani infocati care schimba des terminalele si unii atrasi de pe la alte marci cu Win/Android.

 • Lucian84

  Nici nu cred ca o sa mai crească ! Toată lumea așteaptă iPhone 8 sau aniversar 🙂

 • Srb Srb

  yep, cine a vrut ip7, il are deja, cine nu, deja e prea tarziu si asteapta 8

 • 2Ion

  M-am contrazis cu zaone sau srb, depinde cum vreți să-i spuneți administratorului… Bineînțeles am șters puțin cu ei pe jos…

  Srb Srb Dion
  2 ore în urmă
  scrie in continuare, este bine pt acest site. Chiar te rugam sa intri zilnic pe idevice de cel putin 100 ori. Multumim

  Deci, acești doi băiețași:
  1. Sunt aceeași entitate
  2. Sunt un cuplu
  3. Srb face parte din staff-ul idevice

  După ce am continuat să-i răspund lui srb (timp de 48, normal abera și nu știa ce sã mai spună), fără a încalcă regulile, am făcut o singură mențiune de adblock și dintr-o data m-am trezit cu contul și ip-ul banned.

 • Mr. Tambourine Man

  Asa se spunea si in trimestrul trecut, si iată ca vânzarile au stabilit un nou record all-time

 • Deejay

  Sincer eu am venit se pe 6s plus pe 7 (4.7′) si nu vad nicio imbunatatire..mai bine ma rabdam pt 8..

 • ScH

  Daca nu au schimbări majore.

 • malaka216261

  Și ip 8 va fi un caca maca :))))

 • Leana

  Se spune “ai pus botu”

 • Mircea Radulescu

  Mulți așteaptă iPhone 8 dar vor cumpăra 7s 🙂 $$$