2017 – anul smartphone-uri cu cititoare de amprente in ecran

Anul 2017 va fi cel in care vom avea cele mai multe smartphone-uri cu cititoare de amprente integrate in ecrane de catre producatorii din lumea intreaga. CricialTec, unul dintre cei mai mari producatori de componente de acest gen, a anuntat ca multipli producatori de smartphone-uri au contractat deja compania pentru a furniza componente de acest gen.

Desigur ca nume de companii nu au fost oferite, insa multiple smartphone-uri vor permite scanarea amprentei prin simpla atingere a ecranului. Daca in mod normal foloseam butoane speciale pentru a ne scana amprentele, acum tehnologia va fi integrata in ecrane si simpla atingere a acestora intr-un anumit punct ne va permite sa scanam amprentele.

S-a zvonit initial ca Samsung Galaxy S8 va avea o asemenea tehnologie integrata, insa cei de la Samsung au ales sa amplaseze cititorul de amprente in carcasa. Se spune si ca iPhone 8 urmeaza sa permita scanarea amprnetei direct pe ecran, insa zvonurile recente dau de inteles ca Apple ar putea inlocui aceasta metoda de securitate biometrica, cu scanarea retinei.

Avand in vedere ca Samsung nu va oferi aceasta tehnologie de scanare a amprentei, exista posibilitatea ca iPhone 8 sa o faca, insa mai sigur o vom vedea la diversi producatori chinezi. Huawei, Oppo, Vivo si alte companii din China ar putea implementa tehnologii de acest gen in propriile smartphone-uri anul acesta si de aici restul o vor face deasemenea.

“Our on-screen fingerprint solution, dubbed Display Fingerprint Solution or DFS, is getting positive responses from our clients, especially those in China. The first smartphones with the fingerprint solution will hit the market this year. The company aims to commercialize an upgraded solution that enables fingerprint authentication on any part of the smartphone screen next year”

Acestea fiind spuse, o varietate de tenologii interesante vor aparea anul acesta pentru smartphone-uri si va fi interesant de vazut cum va arata experienta de utilizare.

smartphone ampenta ecran