Apple sustine ca iOS nu este vulnerabil in fata exploit-urilor CIA

Ieri cei de la WikiLeaks au dezvaluit o serie de informatii extrem de importante care sustineau ca CIA a detinut pentru o vreme o multitudine de exploit-uri ce putea controla in totalitate iPhone sau iPad. Aceste exploit-uri au fost furate de la CIA din cauza modului in care au fost manipulate, dar oricum nu ar mai fi avut efect.

Cei de la Apple au afirmat in cursul noptii trecute ca exploit-urile pe care CIA le-a detinut si pe care le folosea pentru a exploata iDevice-uri, nu mai afecteaza acum iOS-ul. In iOS 10.2.1 Apple a blocat si ultimele exploit-uri pe care cei ce au furnat “arsenalul” CIA le mai aveau, asa ca utilizatorii sunt in totalitate protejati in momentul de fata.

In ciuda faptului ca utilizatorii de iDevice-uri sunt protejati impotriva exploit-urilor, compania Apple sustine ca este permanent dedicata imbunatatirii securitatii iOS. In aceasta idee, Apple analizeaza documentele WikiLeaks pentru a vedea daca exista alte vulnerabilitati nedescoperite pe care le va inchide totusi de indata ce le va descoperi.

Separat de compania Apple, alti hackeri au confirmat faptul ca multe dintre exploit-urile divulgate de catre WikiLeaks au fost deja inchise in iOS, deci afirmatiile celor din Cupertino nu sunt singulare. Desigur ca din moment ce aceste exploit-uri au fost divulgate, este clar ca exista altele pe care compania Apple inca nu le cunoaste, asa ca va fi interesant de vazut ce va mai fi descoperit.

“Apple is deeply committed to safeguarding our customers’ privacy and security. The technology built into today’s iPhone represents the best data security available to consumers and we’re constantly working to keep it that way. Our products and software are designed to quickly get security updates into the hands of our customers, with nearly 80 percent of users running the latest version of our operating system. While our initial analysis indicates that many of the issues leaked today were already patched in the latest iOS, we will continue to work rapidly address any identified vulnerabilities. We always urge customers to download the latest iOS to make sure they have the most recent security updates.”

iphone securitate cia