iPhone 8 va avea ecran OLED plat, nu curbat

iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran OLED plat si nu curbat, asa cum anuntau diverse zvonuri, lungimea sa fiind dublul latimii, cu aspect ratio 2:1.

iPhone 8 va avea un ecran OLED, asta stim sigur in baza tuturor zvonurilor aparute pana in prezent, ele indicand faptul ca acesta va fi curbat. Ei bine, astazi un analist reputat sustine ca in realitate iPhone 8 va avea un ecran OLED plat si posibil curbat usor doar spre marginile exterioare, asa cum se intampla cu iPhone 7 si seriile anterioare.

Mai mult decat atat, ecranul iPhone 7 ar urma sa aiba lungimea dubla fata de latime, cu un aspect ratio de 2:1, precum in cazul LG G6. Acelasi lucru l-am vazut si la Samsung Galaxy S8, lungimea ecranului fiind mult mai lunga decat latimea, iPhone 8 urmand a le oferi clientilor Apple exact aceleasi caracteristici in momentul lansarii.

Adoptarea unui ecran OLED plat in iPhone 8 nu va pune terminalul in dezavantaj, avand in vedere ca si competitorii celor de la Apple ofera exact acelasi lucru in produse. Compania americana va oferi doar un ecran OLED plat similar cu ceea ce au alte smartphone-uri, asa ca iPhone 8 va intra intr-un trend nou pentru piata smartphone, chiar de la aparitia sa.

iPhone 8 va avea ecran OLED plat, nu curbat

Avand in vedere aparitia zvonurilor privind lansarea unui iPhone 8 cu ecran OLED curbat, este clar ca Apple testeaza un asemenea model pentru lansare. Daca el va fi folosit in locul unui ecran OLED plat ramane de vazut, insa este clar ca iPhone 8 va avea un ecran OLED, indiferent de forma pe care aceasta componenta urmeaza sa o aiba in final.

Interesant este totusi faptul ca Apple adopta in iPhone 8 un trend care abia a aparut, adica acela a ecranelor care acopera intregul panou frontal. De obicei Apple astepta unul sau doi ani inainte de a adopta schimbarile dintr-un trend, insa cu iPhone 8 incearca sa ofere rapid ceea ce alte smartphone-uri competitoare ofera de la bun inceput.

“We anticipate Apple will adopt a flat implementation of OLED design on their special iPhone model, which is analogous to the current 2.5D glass design. Much like the recently announced LG G6, we anticipate a touchscreen with a new longer aspect ratio design to take advantage of higher coverage area of the iPhone in its entirety. This new design language is expected to become the trend for 2017, as we all anticipate Samsung’s reveal later this month.”

iPhone 8 va fi un smartphone “de cotitura” pentru compania Apple si asta multumita ecranului nou pe care cei de la Apple intentioneaza sa il implementeze. Schimbarile radicale vor oferi o experienta complet diferita de a folosi iPhone 8 dupa lansare, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de alegeri va face compania Apple pentru noi.

iphone 8 ecran oled plat