Apple dezasambleaza iPhone cu roboti si in Europa

Anul trecut compania Apple a prezentat lumii intregi robotul Liam, el fiind creat in ideea de a dezasambla rapid terminalele iPhone in vederea recuperarii pieselor din ele. Un robot Liam, precum cel din clipul video de mai jos, poate dezasambla un iPhone in doar 11 secunde, o perioada extrem de scurta de timp pentru a scoate toate piesele din el.

Conform companiei Apple, anual 1.2 milioane de terminale iPhone pot fi dezasamblate de catre un robot Liam, deci o buna parte dintre cele recuperate de la clienti sunt dezasamblate. Cei de la Apple au anuntat anul trecut ca au un asemenea robot in California, insa conform unui document publicat anul acesta, exista un Liam si in Europa.

Activarea unui al doilea robot Liam in Europa este o surpriza interesanta, dar si un semn al faptului ca Apple preia foarte multe terminale iPhone de la clienti pe continent. Dezasambland 1.2 milioane de terminale iPhone anual folosind Liam in Europa, compania Apple recupereaza extrem de multi bani prin reutilizarea componentelor.

Mai jos puteti vedea ce fel de materiale recupereaza compania Apple la fiecare 10.000 de terminale iPhone dezasamblate, iar asa aflati cum economiseste Apple bani din terminalele iPhone recuperate de la clienti.

“For every 10,000 phones that Liam disassembles, we have the potential to recover 190 kg of aluminum, 80 kg of copper, 0.13 kg of gold, 0.04 kg of platinum group metals, 0.70 kg of silver, 5.5 kg of tin, and 2.4 kg of rare earth elements.”