Cate iPhone vinde Apple in Europa, China, SUA si Japonia

Daca ati fost vreodata curiosi sa aflati cate terminale iPhone vinde compania Apple in cele mai importante regiuni de pe planeta si in SUA, sau Japonia, ei bine acum vedem. Mai jos puteti vedea o estimare privind vanzarile geolocalizate de terminale iPhone pentru Europa, China, SUA, Japonia, dar si restul lumii, cuvantul cheie fiind aici “estimare”.

In cazul Europei nu vorbim despre intregul continent, ci despre 5 dintre cele mai importante tari, adica: Germani, Marea Britanie, Spania, Italia si Franta. In cazul sectiunii restului lumii sunt incluse toate tarile care nu fac parte din ceea ce este prezentat separat, vanzarile totale fiind mai mici decat in cazul SUA, sau China, in anumite trimestre fiscale.

In 2016 vanzarile de terminale iPhone in Europa au totalizat 34 de milioane de unitati, 600.000 de unitait mai mult decat in 2015, in SUA inregistrandu-se o scadere de 7.3 milioane de unitati. Situatia a fost si mai rea in China, unde vanzarile a scazut cu aproape 13 milioane de unitati, vanzarile crescand totusi in restul lumii cu aproape 2 milioane de unitati.

Per total, vanzarile iPhone au scazut in 2016 fata de 2015 cu 18 milioane de unitati, insa in 2017 ele ar trebui sa creasca cu 7 milioane de unitati. Lasand asta la o parte, privind aceste estimari, este extrem de usor de inteles de ce SUA, China si Japonia au parte de atat de mult atentie din partea Apple, aceste tari generand singure vanzari mai mari decat oricare altele.

“Apple achieved its highest market share in four years in the US, Europe, Japan, and RoW. The exception was China, where share was down 17 points YoY as units fell 19%. Units sold outside the top five markets have grown the last three quarters. We view this as a sign that Apple remains an aspirational brand and can increase its penetration in smaller markets.”

vanzari apple europa china japonia