Prima Pagina iPhone Apple: WikiLeaks ataca utilizatorii iPhone

Apple: WikiLeaks ataca utilizatorii iPhone

In ultimele saptamani WikiLeaks a publicat peste 10.000 de documente secrete ale CIA care descriu vulnerabilitati folosite de catre agentie pentru a exploata sistemele de operare iOS si macOS de-a lungul vremii. Apple spune ca toate cele divulgate de catre WikiLeaks au fost acoperite de catre actualizarile sale de securitate, insa e greu de spus cat adevar exista aici.

Desi cei de la WikiLeaks sunt deschisi pentru a colabora cu orice companie in ideea ca ele sa isi securizeze produsele, Apple are o cu totul alta atitudine. Apple sustine ca WikiLeaks incearca sa le faca rau utilizatorilor iPhone prin lansarea acestor documente care prezinta vulnerabilitati ale sistemului de operare iOS folosit in aceste produse.

Apple se asteapta ca WikiLeaks sa ii trimita vulnerabilitatile descoperite in documentele celor de la CIA si nu doreste sa colaboreze cu ei pentru a le descoperi. Apple nu sustine activitatea celor de la WikiLeaks si afirma ca divulgarea acestor documente pune in pericol utilizatorii terminalelor iPhone din lumea intreaga, acelasi lucru fiind valabil si pentru Mac.

Desigur ca atitudinea celor de la Apple este gresita si ca prin analizarea informatiilor detinute de catre WikiLeaks poate descoperi multe in legatura cu vulnerabilitatile pe care nu le cunoaste. Era de asteptat ca Apple sa nu coopereze usor cu WikiLeaks si ca public nu poate sustine activitatea lor, asa ca ramane de vazut daca lucrurile se vor schimba.

“We have given them instructions to submit any information they wish through our normal process under our standard terms. Thus far, we have not received any information from them that isn’t in the public domain. We are tireless defenders of our users’ security and privacy, but we do not condone theft or coordinate with those that threaten to harm our users.”

apple wikileaks iphone

 • dori

  structurile de securitate si spionaj stiu foarte bine ce se intampla in unele telefoane haide sa nu mai fim naivi si sa credem ca Apple e miezul ca nu este, e ceva normal intr-un stat cum e America sa se stie cate una-alta, astfel de structuri nu sunt dusmani ca sa se inteleaga ba din contra, sunt multe de povestit, ce publica Apple e ce vrea sa se stie nu chiar tot ce este cu adevarat, asa ca noi suntem niste pestisori mici pana una-alta

 • Andrewsbcr

  Poate vreun programator se încumetă sa citească niște ‘uși’ deschise ale sistemului sa facă jailbreak… Nu, Apple vrea sa para ca are un sistem securizat, dar nu este așa (in peste 10.000 de articole încăpeau nu știu câte sute de buguri). Dar in continuare Srb, Tamburină și alții afirmă ca Apple are o securitate bună. Orice este făcut de mâna omului poate să fie spart/ hackuit.

 • esra2013

  Nu m-a interesează prea mult aspectul asta! Nu țin poze nud in mediul digital (telefon,pc,laptop etc.) defapt nu am făcut niciodată poze nud! Nu țin date personale (card,adresa,program personal zilnic etc.) pozele reușite le printez și le bag in album! Folosesc smartphone doar pentru divertisment

 • B06DAN

  Oameni buni! Inainte de a se lansa un telefon, el trece prima oara prin mana serviciilor secrete apoi apare pe piata