Apple: WikiLeaks ataca utilizatorii iPhone

In ultimele saptamani WikiLeaks a publicat peste 10.000 de documente secrete ale CIA care descriu vulnerabilitati folosite de catre agentie pentru a exploata sistemele de operare iOS si macOS de-a lungul vremii. Apple spune ca toate cele divulgate de catre WikiLeaks au fost acoperite de catre actualizarile sale de securitate, insa e greu de spus cat adevar exista aici.

Desi cei de la WikiLeaks sunt deschisi pentru a colabora cu orice companie in ideea ca ele sa isi securizeze produsele, Apple are o cu totul alta atitudine. Apple sustine ca WikiLeaks incearca sa le faca rau utilizatorilor iPhone prin lansarea acestor documente care prezinta vulnerabilitati ale sistemului de operare iOS folosit in aceste produse.

Apple se asteapta ca WikiLeaks sa ii trimita vulnerabilitatile descoperite in documentele celor de la CIA si nu doreste sa colaboreze cu ei pentru a le descoperi. Apple nu sustine activitatea celor de la WikiLeaks si afirma ca divulgarea acestor documente pune in pericol utilizatorii terminalelor iPhone din lumea intreaga, acelasi lucru fiind valabil si pentru Mac.

Desigur ca atitudinea celor de la Apple este gresita si ca prin analizarea informatiilor detinute de catre WikiLeaks poate descoperi multe in legatura cu vulnerabilitatile pe care nu le cunoaste. Era de asteptat ca Apple sa nu coopereze usor cu WikiLeaks si ca public nu poate sustine activitatea lor, asa ca ramane de vazut daca lucrurile se vor schimba.

“We have given them instructions to submit any information they wish through our normal process under our standard terms. Thus far, we have not received any information from them that isn’t in the public domain. We are tireless defenders of our users’ security and privacy, but we do not condone theft or coordinate with those that threaten to harm our users.”

apple wikileaks iphone