iPhone 8 s-ar putea numi, simplu, iPhone

iPhone 8 s-ar putea denumi iPhone, compania Apple putand "reveni la origini" cu o denumire speciala pentru un iPhone la fel de special.

Ce-ar fi daca iPhone 8 s-ar numi pur si simplu iPhone ? S-ar speria lumea si n-ar mai cumpara noul produs Apple, vanzarile ar putea scadea dramatic, sau lucrurile ar merge inainte ? Saptamana trecuta compania Apple a resetat linia de tablete prin lansarea unei tablete care se numeste, foarte simplu, iPad, eliminand practic seria Air din oferta.

Prin aceasta lansare a iPad, compania Apple a revenit la anul 2010 cand facea cunoscuta lumii intregi aceasta denumire, iar cu iPhone s-ar putea intampla acelasi lucru. La 10 ani din momentul lansarii primului model al iPhone, compania Apple ar putea lua decizia de a lansa un nou smartphone care s-ar putea numi, simplu, iPhone, in loc de iPhone 8.

Ideea in sine pare improbabila, dar totodata foarte posibila, pentru ca Apple are obiceiul de a reveni in mod inopinat la versiunile simple ale denumirilor produselor sale. Asa cum a luat decizia de a relansa iPad cu schimbarea denumirii produsului principal, compania Apple poate lua aceeasi decizie cu iPhone 8 si poate renunta la aceasta cifra din denumirea sa.

iPhone 8 s-ar putea numi, simplu, iPhone

Este de altfel si o alegere destul de logica daca ne gandim la faptul ca iPhone 7S urmeaza sa fie lansat deasemenea de catre Apple in aceasta toamna. Lansarea iPhone 7S si iPhone 8 va genera foarte multa confuzie in randul clientilor care vor privi modelul 7S ca unul vechi de un an si nu ca unul lansat impreuna cu iPhone 8 pe pietele globale.

Desigur ca nici lansarea iPhone 7S si iPhone nu ne-ar aduce intr-o situatie ideala, insa promovarea acestor produse s-ar putea face mai simplu si mai logic. Mai mult decat atat, i-ar da companiei Apple posibilitatea de a evita in cativa ani sa lanseze iPhone 10, indicativul X fiind eliminat din macOS, asa ca e putin probabil sa-l vedem la iPhone.

Alegerea denumirii iPhone in locul iPhone 8 nu are nevoie de explicatii complexe, vorbim despre o revenire la origini, despre celebrarea unui iPhone lansat acum 10 ani cu folosirea aceleiasi denumiri. Marketing-ul pentru produs ar fi deasemenea simplificat, iar clientii ar intelege mai usor care este situatia.

Voi ce parere aveti ?

iphone 8 denumire iphone

25 COMENTARII

  1. daca va arata cat de cat ca in poza, asta se poate numi telefon compact pt 5.5″ sau 5.8″ cat o avea si nu ca mizeria aceea de S8+

  2. Și iPhone aniversar va fi doar o ediție specială de iPhone 7s ! Posibil culoarea sa fie schimbată și poate niște aplicații dedicate doar ediției speciale ! Ex Apple watch gold 18k , Apple watch Hermes , iPhone 7 red ediție specială și sigur mai sunt edificiu speciale pe care nu le știu !

  3. Consider că ar fi mai potrivite denumiri care să sugereze obiecte, însușiri, etc decât numere. Toate denumirile astea sunt perfect predictibile: iPhone 4 – iPhone 4S, iPhone 5 – iPhone 5S, apoi urmează 6-6S, după care 7-7S, și tot așa. Deja poți estima ce model va exista în anul 20xy.

    Samsung, LG fac aceeași gogomănie…
    Denumiri potrivite ar fi: iPhone Air, iPhone Leaf, iPhone Power, iPhone Wrath, iPhone Zen, etc
    Problema ar fi acolo unde denumirile astea ar trebui să fie compatibile cu fonetica limbilor din țările unde se vinde dispozitivul. Astfel, trebuiesc alese nume scurte (Air, Zen, One, etc)

  4. Asta da stire ce ma incalzeste de tare sa rezolve problema semnalului wifi bateriei etc. si va numi simplu iphone( operatiunea cu. pansat….scuze

  5. Ce s-a intamplat ?
    Ce sa se întâmple se pare ca anumite comentarii nu apar sau care apar apar foarte târziu . În special apar comentariile de bălăcăreala ceia ce ma tem ca si aplicația o sa se transforme lafel.

  6. Taci mă din gură, fabulezi de vreo lună cu s8+ care oricum nu e mamut cum spui tu, e puțin mai mare ca iPhone +, dar are un ecran mult mai mare ca “aifon plus”.
    Te roade grav succesul Samsung, știi și tu că Apple urmează să treacă pe locul 3-4 la anu.

  7. zat,daca tu ai maini de maimuta si buzunare labartate e treaba ta. iPhone plus este un telefon mare deja, si astia il fac si mai mare,note 8 si mai mare ca S8+…orice mm conteaza deja cand faci ceva mai mare ca iphone plus. Poti avea si ecran de 20″ daca nu te misti si folosesti confortabil cu el, este degeabaaa…ok daca esti om ce ai probleme cu ochii sau ceva,da atunci este f ok un ecran mai mare dar altfel nu.Nu are cum sa ma roada succesul samsung din moment ce astazi a fost articol cu cate dispozitive samsung de top (adica galaxy S si note) se mai vand din total, de la S4 tot scade acest procent…din cauza ca tot maresc maresc fara o jena si fara un bun simt…practic Samsung crede ca vinde dispozitive pt porci si nu ne pasa ce ne vinde, dar uite ca nu este asa si lumea cumpara din ce in ce mai putine samsungeeee de top

  8. Ăsta se cramponează că S8+ va fi enorm, în condițiile în care deocamdată iPhone 7 Plus este deja cel mai butucănos smartphone de pe piață, și nimeni nu s-a plâns de asta.

    Pe el îl roade grija de S8+, care oricum nu îi este adresat, și asta arată faptul că este in-vi-di-os :)))
    Doamne, mor de haz când văd invidioși ca trolul ăsta care spumegă de ciudă că alții au succes.