DDR 5 va veni cu performante impresionante

DDR 5 urmeaza sa fie lansat cel mai tarziu in cursul anului 2020 si va aduce o imbunatatire impresionanta a performantelor produselor in care va fi integrat. Mai exact, DDR 5 va dubla performantele modulelor RAM DDR 4 pe care foarte multi producatori le au integrate in momentul de fata in dispozitivele vandute pe pietele globale.

Standardele pentru DDR 5 vor fi finalizate pana la finalul anului 2018 de catre organizatia care le creeaza, ea facand anuntul in cursul acestei zile pentru lumea intreaga. In baza acestui anunt, JEDEC, organizatia care creeaza standardele, a confirmat faptul ca DDR 5 va dubla latimea de banda si densitatea in raport cu ceea ce este oferit acum de catre DDR 4.

Desi standardele pentru DDR 5 vor fi finalizate in cursul anului viitor, producatorii se vor putea folosi de ele abia in anul 2020, deci peste aproximativ 3 ani fata de acest moment. Situatia este una similara cu cea a DDR 4, standardele fiind finalizate in 2012 pentru aceste module RAM, insa primele au fost produse in numar mare abia in cursul anului 2015.

In aceasta ideee, exista posibilitatea ca in 2020 sa apara primele module RAM DDR 5 pe piata la preturi foarte mari, asa cum este si normal. Doi, sau trei, ani mai tarziu urmeaza sa ajunga pe piata si modulele RAM DDR 5 la preturi acceptabile, asa ca vom avea de asteptat mult pana cand le vom putea cumpara si folosi in produse.

“JEDEC DDR5 memory will offer improved performance with greater power efficiency as compared to previous generation DRAM technologies. As planned, DDR5 will provide double the bandwidth and density over DDR4, along with delivering improved channel efficiency.”

ram ddr 5 standard