Prima Pagina gadget DDR 5 va veni cu performante impresionante

DDR 5 va veni cu performante impresionante

DDR 5 urmeaza sa fie lansat cel mai tarziu in cursul anului 2020 si va aduce o imbunatatire impresionanta a performantelor produselor in care va fi integrat. Mai exact, DDR 5 va dubla performantele modulelor RAM DDR 4 pe care foarte multi producatori le au integrate in momentul de fata in dispozitivele vandute pe pietele globale.

Standardele pentru DDR 5 vor fi finalizate pana la finalul anului 2018 de catre organizatia care le creeaza, ea facand anuntul in cursul acestei zile pentru lumea intreaga. In baza acestui anunt, JEDEC, organizatia care creeaza standardele, a confirmat faptul ca DDR 5 va dubla latimea de banda si densitatea in raport cu ceea ce este oferit acum de catre DDR 4.

Desi standardele pentru DDR 5 vor fi finalizate in cursul anului viitor, producatorii se vor putea folosi de ele abia in anul 2020, deci peste aproximativ 3 ani fata de acest moment. Situatia este una similara cu cea a DDR 4, standardele fiind finalizate in 2012 pentru aceste module RAM, insa primele au fost produse in numar mare abia in cursul anului 2015.

In aceasta ideee, exista posibilitatea ca in 2020 sa apara primele module RAM DDR 5 pe piata la preturi foarte mari, asa cum este si normal. Doi, sau trei, ani mai tarziu urmeaza sa ajunga pe piata si modulele RAM DDR 5 la preturi acceptabile, asa ca vom avea de asteptat mult pana cand le vom putea cumpara si folosi in produse.

“JEDEC DDR5 memory will offer improved performance with greater power efficiency as compared to previous generation DRAM technologies. As planned, DDR5 will provide double the bandwidth and density over DDR4, along with delivering improved channel efficiency.”

ram ddr 5 standard

 • Viorel Predatorul

  Sunt curios ce performanțe ar avea un PC cu DDR 5 și SSD Samsung 950 Pro M.2 în RAID 0!
  Mi-ar plăcea să cred că sporul de performanță între DDR 5 și DDR 4 să fie cu adevărat semnificativ, pentru că între DDR 4 și DDR 3 diferențele par să fie minore 🙁

  PS: ar fi grozav dacă am putea citi pe idevice mai multe știri despre tehnologie, în general 🙂

 • Florin Z

  Nu vreau sa fiu rău, dar ce Samsung s8 nu reprezinta tehnologie? 😁 Oricum știri despre S8 la greu pe aici…..👍

 • dany87

  Chiar sunt minore diferentele intre ddr3 si ddr4 si nici o diferenta pt utilizatorul de rand, asta insemnand ca numai pt cei profesionali in rendering se simte doar o idee mai performant dar nici atunci. Astea sunt doar strategii de marketing pt a te face sa cumperi iar alt procesor alta placa de baza exact ce au facut acu intel cu i core ultima generatie

 • dany87

  De exemplu eu cu un i5 de a patra generatie care si la ora actuala costa la fel ca acu 3-4 ani nu pot sa montez ddr 4 pt ca nu e “suportat” cu toate ca asta se putea rezolva doar cu o actualizare de soft de la intel dar cum e de asteptat nu o sa vedem asta niciodata pt ca nu ar mai cumpara nmeni procesoarele noi de acum si ce vor urma sa iasa care apropo nu e nici o diferenta intre un de ex i5 4th generation si un i5 7th generation in afara de suportu de ddr si cantitatea de rami daca nu ma insel… Eu vorbesc in cunostinta de cauza pt ca sunt fascinat de technologia pc urilor si in special pt gaming