Apple: popularitatea Mac-urilor a scazut dramatic din cauza preturilor mari

In 2017 compania Apple este plasata pe locul al 5/6-lea in topul celor mai bune brand-uri de laptop-uri, cazand de pe prima pozitie pe cea noua dupa 6 ani in care a fost in top. Vorbim despre un studiu facut de catre celebra publicatie Laptop Mag, aceasta ordonand cei mai mari producatori de laptop-uri in baza catorva caracteristici cheie pentru cei care cumpara asemenea produse.

Conform celor care au realizat studiul, pretul foarte mare al Mac-urilor si lipsa porturilor tin departe clientii de produsele celor de la Apple, lucru cunoscut totusi de ani de zile. In ciuda acestor lucruri, Apple are un punctaj foarte bun in ceea ce priveste suportul oferit clientilor dupa cumpararea produselor, semn ca ai sai competitori nu se descurca prea bine din acest punct de vedere.

Separat de suportul oferit dupa achizitie, Apple este laudata si pentru design-ul pe care il au laptop-urile sale, insa un design frumos nu compenseaza pentru un pret foarte mare de achizitie. Fortand si adoptarea standardului USB-C cand el inca nu este suficient de matur este deasemenea o problema pe care Apple o are in momentul de fata, insa aceasta se va rezolva de la sine in timp.

Apple a fost intotdeauna o companie care a vandut produse scumpe dedicate unui anumit numar de persoane, care sunt dispuse sa renunte la performante pentru a avea un laptop care arata bine. In aceasta idee, nimeni n-ar trebui sa le planga de mila celor din Cupertino, pentru ca in segmentul laptop-urilor majoritatea cauta performante bune la preturi mici fara a pune accent prea mare le aluminiul curbat si logo-ul neiluminat.

apple laptop brand