Apple Watch a implinit 2 ani

Astazi se implinesc 2 ani din momentul lansarii oficiale a Apple Watch, primul smartwatch dezvoltat de catre compania Apple pentru doritorii de wearable-uri. Desi atunci multa lume a spus ca Apple Watch nu va avea succes intr-o piata a smartwatch-urilor care era abia la inceput, 2 ani mai tarziu, produsul Apple este cel mai popular smartwatch de pe piata.

Apple a mai lansat inca doua modele ale Apple Watch in acesti 2 ani si se bucura de vanzari mai mari decat a oricarui alt competitor de pe piata. Succesul Apple Watch se datoreaza in principal bazei foarte mari de fani ai companiei Apple, insa in subsidiar si functiilor pe care el le ofera pentru cei care au terminale iPhone, dependenta de smartphone fiind in continuare in strategia Apple.

Apple Watch nu are “stralucirea” unui iPhone si nici vanzari apropiate, insa genereaza totusi incasari consistente pentru Apple si o atentie pe masura. Apple Watch n-a evoluat prea mult in cea de-a doua versiune si probabil nu va avea un salt urias in cea de-a treia, insa in momentul de fata nu prea are un competitor serios pe piata.

Apple Watch s-a dorit a fi o iesire din “normal” pentru compania Apple, insa pana in prezent cei din Cupertino au demonstrat doar ca sunt capabili sa faca ceva diferit, dar care nu poata egala iPhone. Apple Watch ramane un produs interesant al Apple, insa e greu de spus cat va mai avea parte de atentia totala a celor din Cupertino.