WhatsApp – asa functioneaza Live Location

WhatsApp pregateste o noua functie foarte interesanta pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea avand denumirea Live Location si fiind prezentata in clipul video de mai jos. Dupa cum ne spune si denumirea, noua functie a WhatsApp ne va oferi posibilitatea de a partaja in timp real locatia noastra cu oricare dintre prietenii retelei de socializare.

Conform clipului video, functia Live Location a WhatsApp va afisa o harta in carem putem vedea locatia noastra, dar si pe cea a prietenilor care o partajeaza. Aplicatia WhatsApp afiseaza inclusiv ultima data la care a fost actualizata locatia pentru fiecare dintre persoane, asa ca stim cat timp a trecut de cand ele nu se mai afla acolo, daca au plecat.

WhatsApp arata in aplicatie ca localizarea se face cu o precizie de aproximativ 10 metri, deci teoretic persoana ar putea fi afisata intr-o cladire, dar sa fie de fapt in alta. Mai mult decat atat, in interfata WhatsApp este vizibila si viteza cu care se misca acel contact, deci ne-am putea da seama daca persoana respectiva este intr-o masina, sau se plimba.

Functia Live Location a celor de la WhatsApp este dezactivata in mod nativ de catre compania celor de la Facebook, insa ea poate fi activata de catre utilizatori cand doresc. Cei de la Facebook au implementat ceva similar in Facebook Messenger, asa ca era normal sa vedem o functie similara in WhatsApp pentru a ajuta oamenii sa se gaseasca mai usor.