Orange anunta rezultatele financiare pe T1 2017

Orange Romania a anuntat i ncursul acestei dimineti rezultatele financiare pentru T1 2017, cu o performanta consolidata in primele trei luni ale anului. La 31 martie, Orange avea 10.065.000 de clienti, o cifra care pare sa ramana constanta de la un trimestru fiscal la altul, operatorul reusind sa se mentina la un minim de 10 milioane de clienti de ceva vreme.

Comparativ cu T1 2016, traficul 4G al Orange a crescut de 4 ori, iar asta se cam vede in vitezele de navigare pe internet, care au cam scazut in ultimul an. Trecand la bani, Orange a avut incasari de 246.2 milioane de euro in T1 2017, cu 4.6% in crestere fata de T1 2016, acesta fiind al optulea trimestru fiscal de crestere pentru operator.

Traficul de internet mobil al celor de la Orange s-a dublat fata de T1 2016, iar asta confirm apetitul romanilor pentru a naviga mai mult pe internet de pe terminalele mobile. Vanzarile de smartphone-uri au crescut deasemenea si aici probabil nu vom mai auzi ceva contrar vreodata, avand in vedere ca lumea vrea tot mai multe gadget-uri inteligente.

Separat, Orange TV a ajuns acum la 342.000 de abonati in Romania, cresterea fiind de 16% fata de T1 2016, numarul total al abonatilor de servicii fixe de banda larga fiind de 112.000. Dintre acestia, 12.000 sunt abonati ai Orange Home Net, adica internetul prin fibra optica a celor de la Orange, iar aceasta cifra va creste probabil in continuare.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul de mai jos.

Orange România anunță performanță consolidată în primul trimestru, susținută de diversificarea serviciilor și de consumul de date mobile

  • 10.065.000 clienți de servicii mobile și fixe
  • x4 creștere trafic 4G în Q1 2017 vs Q1 2016
  • x 2,6 creștere abonați Orange Money în Q1 2017 vs Q4 2016

București, 27 aprilie 2017. Grupul Orange anunţă astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2017, disponibile la 31 martie.

În intervalul ianuarie-martie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 246,2 milioane de euro, în creștere cu 4.6% faţă de perioada similară a anului trecut, continuând trendul ascendent din ultimele 8 trimestre. Creșterea a fost susținută de performanța serviciilor mobile, a vânzărilor de dispozitive mobile, precum și de evoluția serviciilor convergente. La 31 martie 2016, Orange România oferea servicii mobile și fixe pentru 10.065.000 clienți, menținând aceeași tendință de creștere a numărului de abonați.

Apetență pentru dispozitive și servicii mobile 

În primul trimestru al anului, ofertele dedicate au încurajat clienții să aleagă abonamente cu resurse bogate de internet 4G și posibilitatea de a achiziționa telefoane în rate, cu plata la factură. Nevoia în creștere de conectare la internet a fost reconfirmată de traficul mobil ce s-a dublat în această perioadă, precum și de traficul 4G care a crescut de patru ori în Q1 2017 vs Q1 2016. La 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienți utilizau serviciile Orange 4G, dublu față de primul trimestru din 2016. Toate acestea au fost susținute de vânzările în creștere de smartphone-uri și de dispozitive conectate la smartphone (smartwatch-uri, brățări fitness, roboți, ochelari VR, Apple Airpods și căști cu asistent personal).

Experiență completă de conectivitate cu Orange Home și serviciile TV conexe

Orange Home oferă clienților o experiență completă de conectivitate. În 7 luni de la lansare, serviciile fixe Orange Home puteau fi accesate în peste 160 de orașe.

Serviciul de televiziune prin cablu și satelit, Orange Home TV, număra la finalul primelor trei luni din an 342.000 clienți, în creștere cu 16,4% față de aceeași perioadă din 2016. Serviciile fixe în bandă largă aveau la finalul Q1 2017 112000 abonați. Dintre aceștia, numărul utilizatorilor de servicii Orange Home Net prin fibră optică aproape s-a dublat față de trimestrul anterior, depășind 12.000.

Numărul de descărcări și actualizări ale aplicației Orange TV Go a atins 2,2 milioane la finalul primului trimestru din 2017, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul mediu lunar de utilizatori activi ai aplicației în Q1 2017 a crescut cu peste 75% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, ca umare a îmbogățirii conținutului disponibil și a actualizării aplicației, conform feedback-ului utilizatorilor. De asemenea, în premieră pentru Grupul Orange, în România, clienții serviciilor mobile Orange cu o ofertă activă Orange TV Go și clienții Orange Home TV prin satelit pot înregistra simultan mai multe emisiuni sau filme, direct în cloud, acestea putând fi urmărite ulterior de pe orice ecran conectat la internet, prin intermediul aplicației sau al stickului Orange TV.

Creștere susținută a serviciului Orange Money

Tranzacțiile prin intermediul telefonului mobil au fost din ce în ce mai atractive pentru clienții Orange, datorită rapidității și siguranței oferite de serviciu. Astfel, în urma lansării din luna noiembrie 2016 a serviciului de transfer de bani și plăți cu telefonul, 41.000 de clienți au ales Orange Money până la 31 martie 2017, pentru a transfera bani, a achita facturi și a efectua reîncărcări PrePay.

”Performanța susținută din acest trimestru are la bază direcțiile strategiei Essentials2020. Vectorii de creștere pe care ne-am concentrat în aceste prime trei luni au fost rețeaua, dezvoltarea serviciilor fixe și intrarea pe zona serviciilor financiare. Obiectivul comun al tuturor inițiativelor noastre din acest trimestru a fost de a consolida relația cu clienții, construită pe parcursul celor 20 de ani de prezență în România. Înțelegerea nevoilor acestora, precum și atenția deosebită acordată calității rețelei ne-au permis să ne diversificăm constant portofoliul, de la servicii de voce și date, până la servicii de divertisment sau financiare. Astfel, angajamentul luat față de clienți – de a-i conecta cu ceea ce este important – rămâne prioritar.” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.

Articolul precedentiS8 aduce in iPhone widget-ul de vreme al Samsung Galaxy S8
Articolul următorWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 27.04.2017
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.