Apple ne arata ca exista “viata dupa iPhone”

Una dintre cele mai mari temeri ale analistilor americani are la baza faptul ca Apple nu va reusi sa aiba succes dupa ce terminalele sale iPhone isi vor pierde din popularitate. Adevarul este ca o companie construita pe un singur tip de produs poate avea vulnerabilitati de acest gen, mai ales ca tabletele sale iPad nu se mai vand la fel de bine de foarte multa vreme.

Desi vanzarile de tablete iPad scad an dupa an, iar cele ale iPhone nu reusesc sa-si egaleze performantele anterioare, cei de la Apple reusesc totusi sa genereze incasari in continua crestere. T1 2017 este dovada perfecta a faptului ca Apple poate compensa lipsa de popularitate a iPhone atat in ceea ce priveste incasarile, cat si in ceea ce priveste profitul.

Desi vanzarile iPhone au scazut cu cateva sute de mii de unitati fata de T1 2016, Apple a generat incasari si profit cu cateva miliarde de dolari mai mari decat atunci. Diferenta este data de vanzarile mult mai bune ale Apple Watch, dar si de succesul pe care l-au avut noile casti AirPods, ambele tipuri de produse inregistrand vanzari foarte bune.

Diferenta intre preturile medii de vanzare ale iPhone nu este colosala, asa ca vorbim aici despre produsele adiacente pe care Apple se bazeaza sa compenseze perioadele proaste de vanzari ale iPhone. Pana acum lucrurile par sa mearga destul de bine si Apple ne arata ca nu se bazeaza in exclusivitate pe iPhone pentru a-si genera incasarile.

Da, acum iPhone-urile genereaza peste doua treimi dintre vanzarile companiei Apple si asta nu se va opri prea curand, insa produsele adiacente incep sa genereze venituri tot mai importante. AirPods, Apple Watch si castile Beats ar fi generat cam 5 miliarde de dolari pentru Apple, aproape o zecime din incasari, iar acest procent va creste in continuare.

apple incasari iphone

28 COMENTARII

  1. Apple, incep si ei sa isi dea seama ca nu doar pe iphone trebuie sa isi puna amprenta..daca pica iphone, pica o mare parte si din procentul generat de servicii

  2. Eu zic ca lumea a cumpărat Apple watch doar din curiozitate !
    Dețin acest produs și va spun ca nu își justifica bani ! Eu nu sunt mulțumit de baterie !
    Prețul este prea mare pentru ce oferă !

  3. Corect, totul se indreapta spre servicii, telefoanele si nu numai, vor devenii doar niste ustensile de acces la servicii.

  4. series 2 tine cam 2 zile,si este mai mult un device pt health orientat si pt notificari. Probabil eu l-as folosi f mult pt inot , homekit si notificari

  5. Dacă ești înălțător măcar amator și vrei să-ți monitorizezi exercițiul ,atunci se merita . Dar dacă îl folosești ca ceas zi de zi vei vedea cât de incomod e sa stai cu ochi pe baterie! De multe ori mi sa întâmplat sa ma întrebe cineva cât e ceasul și sa scot telefonul ca sa-i răspund pentru ca la ceas nu aveam baterie!
    Am Apple watch sport black 42mm dual core care a costat 1850 lei bani cu care puteam cumpara un tissot

  6. La ceasurile mele imi este f f greu sa renunt pt AW. Mai astept poate se mai maturizeaza,nici iphone nu am luat primele generatii

  7. apropo, ti-a aparut update la S8 ? tocmai ce a venit . . . .e ceva in legatura cu reglarea si optimizarea culorilor, ceva de genu

  8. ce vorbesti de baterie??? eu il iau de la incarcat la ora 6 dimineatza si seara pe la 22 am bateria la 35-45%..acelasi AW. uitate la setari ceva iti mananca bateria si apropo cand bateria e descarcata, adica el e stins ,se apasa O data pe butonul deptunghiular/oval cum o fi ? si iti arata cat e ora. daca la 40% il opresc peste noapte a 2 a zi ma mai tzina bateria pana pe la ora 15-16.

  9. e luat de la samsung store..dar am abonament vodafone. Daca e luat la liber trebuie sa vina direct de la samsung sau trebuie sa vina prin operatorul la care sunt?

  10. ciudat, asa am inteles si eu, ca series 2 e f ok la baterie.
    Ce vrei sa zici, ca atunci cand se inchide din cauza ca bateria s-a descarcat, tot mai poti vedea cat este ceasul? stiu ca asa era la Nokia, chiar daca se inchidea,mai pastra f putin pt inca 1 aprindere

  11. da iti arata cateva ore bune. apple s-a gandit ca e rusinos sa ai ceas la mana si sa nu vezi cat e ceasul dupa ce se descarca bateria. arata ora ptr 2-3 secunde si se inchide.

  12. iTu@ ai dreptate ! A fost doar un mod de exprimare . Mă tine chiar și doua zile bateria , dar eu nu stau cu gândul la el și uit să-l incarc. Când vreau sa plec și sa iau ceasul constat ca nu am baterie.
    Faza cu apăsatul este reala ,dar afișează ceasul foarte urat după 5 secunde după ce apeși butonul!
    Foarte stânjenitor sa te întrebe cineva cât e ceasul și tu sa te uiți 5 secunde pana afișează ! Parca nu ai ști sa citești ora.

  13. Nu cred ca dureaza 5 secunde, 2-3 as spune. Daca apesi cand ai mana in jos, pana o ridici iti arata.
    Eu m am obisnuit seara sa pun AW in dock si iPhone la incarcat, este un ritual de seara ?

  14. Comic este ca vanzarile de casti si de ceasuri depind de vazarile de telefoane.
    Vanzarile de ceasuri si casti sunt OK acum dar ce sa intampla daca telefoanele devin tot mai putin populare? Este economie elementara.

    Ecosistemul Apple este de asemenea limitat in sensul ca Apple Watch functioneaza doar cu telefoane Apple, AirPods functioneaza doar cu telefoane Apple si in plus Apple limiteaza functionalitatea si compatibilitatea altor ceasuri/dispozitive inteligente cu telefoanele lor.

    Oricum asteptarile sunt foarte foarte mari acest an. Daca Apple nu vine cu un design nou si atractiv vor intra intr-o perioada evidenta de declin.

  15. ? m ai facut sa rad. Numai V.P. tzine telefonul cu datele oprite si cand intra in o cafenea cu free wifi se conecteaza ?. Bluetooth e deschis ca altfel nu s ar conecta cu telefonul, am 3 conturi email plus aplicatii multe care imi trimit notificari…..si in rest 4G folosesc, nu se merita sa ma conectez pe wifi sa navighez cu viteze de 16-20Mbps.