Apple a intrecut Fitbit in vanzarile de wearable-uri

Pentru prima oara in istorie, compania Apple este creditata ca ocupand prima pozitie in topul celor mai mari vanzatori de wearable-uri de pe planeta. Cei de la Strategy Analytics au realizat un studiu prin care au incercat sa afle cate wearable-uri s-au vandut la nivel global de la diversi producatori, iar mai jos puteti vedea rezultatul cercetarii lor.

Conform analistilor, Apple a vandut 3.5 milioane de Apple Watch-uri in T1 2017, cel mai mare numar de wearable-uri dintre toti producatorii, reusind sa intreaca Xiaomi si chiar Fibit. Desi diferenta fata de Xiaomi este mica, fata de Fitbit exista o diferenta de 600.000 de unitati in vanzarile de wearable-uri, desi in T1 2016 Fitbit vindea de 2 ori mai multe unitati decat Apple.

Extrem de putina lume se astepta ca vanzarile de swarable-uri ale Fitbit sa scada atat de mult intr-un singur an de zile, insa iata ca asta s-a si intampla. Desi piata wearable-urilor a crescut cu 4.5 milioane de unitati intr-un an, cei de la Fitbit sunt marii pierzatori, iar Apple marii castigatori, Apple Watch avand o evolutie excelenta.

Cu un avans de doar 100.000 de unitati fata de Xiaomi in vanzarile de wearable-uri, cei de la Apple au o pozitie fragila pe piata, insa locul 1 este locul 1. Noile modele ale Apple Watch au ajutat Apple sa se plaseze pe aceasta pozitie, insa e greu de spus cat vor putea sa o si tina din moment ce Fitbit a investit serios in lansarea de noi produse.

apple wearable fitbit

Articolul precedentWaze – aplicatia pentru iPhone a fost actualizata azi
Articolul următoreMAG ofera lichidari de stoc cu preturi de la 1 LEU
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.