Apple a intrecut Fitbit in vanzarile de wearable-uri

Pentru prima oara in istorie, compania Apple este creditata ca ocupand prima pozitie in topul celor mai mari vanzatori de wearable-uri de pe planeta. Cei de la Strategy Analytics au realizat un studiu prin care au incercat sa afle cate wearable-uri s-au vandut la nivel global de la diversi producatori, iar mai jos puteti vedea rezultatul cercetarii lor.

Conform analistilor, Apple a vandut 3.5 milioane de Apple Watch-uri in T1 2017, cel mai mare numar de wearable-uri dintre toti producatorii, reusind sa intreaca Xiaomi si chiar Fibit. Desi diferenta fata de Xiaomi este mica, fata de Fitbit exista o diferenta de 600.000 de unitati in vanzarile de wearable-uri, desi in T1 2016 Fitbit vindea de 2 ori mai multe unitati decat Apple.

Extrem de putina lume se astepta ca vanzarile de swarable-uri ale Fitbit sa scada atat de mult intr-un singur an de zile, insa iata ca asta s-a si intampla. Desi piata wearable-urilor a crescut cu 4.5 milioane de unitati intr-un an, cei de la Fitbit sunt marii pierzatori, iar Apple marii castigatori, Apple Watch avand o evolutie excelenta.

Cu un avans de doar 100.000 de unitati fata de Xiaomi in vanzarile de wearable-uri, cei de la Apple au o pozitie fragila pe piata, insa locul 1 este locul 1. Noile modele ale Apple Watch au ajutat Apple sa se plaseze pe aceasta pozitie, insa e greu de spus cat vor putea sa o si tina din moment ce Fitbit a investit serios in lansarea de noi produse.

apple wearable fitbit