YouTube investeste masiv in crearea de continut original

YouTube este cea mai mare platforma pentru partajarea de continut video online, insa compania vrea sa devina mai mult de atat si investeste masiv. Conform unor informatii aparute recent, cei de la YouTube investesc sume serioase de bani pentru a crea continut original sub forma unor show-uri TV cu diverse vedete din SUA si probabil alte zone de pe pglob.

YouTube va oferi acest continut original gratuit pentru lumea intreaga, insa va afisa reclame pentru a putea genera bani in vederea finantarii viitoarelor show-uri. Pentru inceput, cei de la YouTube au reusit sa incheie contracte cu binecunoscutii comedianti Kevin Hart si Ellen DeGeneres, primul afirmand ca YouTube este principala sursa prin care fanii sai europeni ii descopera continutul.

Katy Perry si Demi Lovato vor face deasemenea parte dintre vedetele care vor participa la aceasta initiativa a companiei YouTube, deci vorbim despre investitii masive facute de companie. Cunoscutul Ryan Seacrest al American Idol va fi deasemenea parte din proiect, el urmand a avea o emisiune muzicala disponibila in cadrul YouTube pana la sfarsitul acestui an.

Per total, cei de la YouTube doresc sa investeasca sute de milioane de dolari in peste 40 de show-uri originale pe care le vor distribui pentru cei care-i viziteaza zilnic platforma. Investitia este una masiva, insa cei de la YouTube incearca sa concureze cu Netflix, Hulu, Amazon si chiar compania Apple, toti creand continut original pentru platformele proprii.

“The company will fund more than 40 original shows and movies in the next year, spending hundreds of millions of dollars, according to a person familiar with the plans. YouTube is betting high-profile stars will attract more advertisers like Johnson & Johnson, which is sponsoring “Best.Cover.Ever,” a music competition from Ryan Seacrest that’s scheduled for later this year.”

Era greu de crezut acum cateva luni ca YouTube ar putea concura cu Apple in ceva, insa iata ca acum vor concura pentru a crea continut original.

youtube concurenta Apple show original