Acest spray transforma orice suprafata intr-una tactila

Tehnologia evolueaza intr-un ritm alert, iar cea mai noua inovatie in acest domeniu este un spray special care poate transforma orice suprafata intr-una tactila. Electrick este denumirea acestei noi tehnologii dezvoltate de catre cei de la universitatea Carnegie Mellon, el permitand transformarea oricarei suprafete intr-una capabila sa conduca electricitatea.

Tehnologia are la baza principiul tomografiei campurilor electrice, aceasta necesitand aplicarea unor electrozi pentru ca procesul sa fie complet. Intre 8 si 16 electrozi sunt necesari pentru a transforma orice suprafata intr-una tactila, insa fara spray-ul special nimic nu va functiona.

Electrozii care faciliteaza transmiterea curentului electric trebuie aplicati folosind acest spray, chiar in mai multe straturi, iar cand un deget atinge suprafata, se inregistreaza actiunea. Practic, Electrick incearca sa reproduca modul de functionare al unui ecran tactil pe orice suprafata, iar ideea are suficiente sanse de a fi transformata intr-un produs comercial in viitor.