Prima Pagina Samsung Samsung sustine Apple in procesul impotriva Qualcomm

Samsung sustine Apple in procesul impotriva Qualcomm

Anul acesta cei de la Qualcomm au fost acuzati de catre compania Apple de practici neconcurentiale pentru modul in care impun cumpararea de licente la vanzarea unor produse. Apple s-a plans si autoritatilor americane, care au initiat un proces prin care incearca sa obtina interdictii si amenzi impotriva celor de la Qualcomm pentru practicile sale.

Qualcomm a depus o intampinare la cererea de chemare in judecata depusa de catre autoritatile americane, insa recent ea a fost respinsa de catre instanta care judeca acest caz. Mai mult decat atat, cei de la Samsung s-au alaturat plangerii si sunt de partea companiei Apple, acuzandu-i pe cei de la Qualcomm ca-i obliga sa cumpere licente de care nu au nevoie.

In documentatia depusa de catre cei de la Samsung, compania coreeana sustine ca Qualcomm are intr-adevar practici neconcurentiale. Ea sustine ca Qualcomm incalca legislatia FRAND cu privire la unele brevete de inventie pe care le detine, dar si legea Sherman deoarece elimina concurenta intre producatorii modemurilor pentru terminale mobile.

Practic, Qualcomm este acum atacata de catre cei mai mari produactori de smartphone-uri, iar in fata lor nu prea va avea cum sa castige, decat printr-un compromis. Daca Samsung n-ar fi fost de partea Apple in aceasta lupta, atunci Qualcomm ar fi avut o sansa sa dovedeasca faptul ca nu greseste, insa acum, Qualcomm pare sa fie intr-o situatie imposibila.

“This case presents a simple question: By excluding would-be competitors from making and selling licensed chipsets and cementing its market power by forcing downstream customers to accept onerous licensing terms, has Qualcomm harmed competition? As the Complaint makes clear, the answer is yes–not only does this conduct violate Qualcomm’s FRAND commitments, but it also contravenes the Sherman Act by eliminating competition.”

samsung apple proces qualcomm

 • V.P

  Samsung nu e Happle !!

 • richard

  Srb o bere pt Samsung? 🙂

 • George 89

  Ce chestie, Samsung care produce procesorul Snapdragon pentru Qualcomm sa sprijine Apple cel mai mare dușman?
  În fata se bat și se acuza, dar în spate sunt chiar cei mai buni prieteni

 • amfetamin

  Asta m-i s-a părut ciudat și mie.
  Qualcomm către Samsung : Și tu Brutus?
  😁😁

 • Srb Srb

  nu stiu ce sa cred…sunt de acord cu george 89 in ceea ce a scris…pana nu vad o documentatie oficiala…raman putin rezervat

 • George 89

  Apple și Samsung sunt tovarăși foarte buni, ai văzut cum Cook și președintele Google stăteau la cafeluta și discutau liniștiți, asa e și cu Samsung……Qualcomm sa folosit de poziția dominanta pentru a bloca Samsung de la vânzarea procesoarelor Exynos și spre ceilalți doritori, astfel Qualcomm sa asigurat ca Samsung nu reprezinta o amenințare și Samsung nu își majorează profiturile
  Din acest triunghi “amoros” Apple, Qualcomm și Samsung nimeni nu are de pierdut mai nimic, de ce? Pentru ca:
  1. Apple nu va renunță în veci la Samsung, nu e atât de proasta sa se lipsească de capacitățile enorme de producție și tehnologiile extrem de avansate Samsung
  2. Qualcomm nu cred ca renunță la Samsung din cauza ca are foarte multe avantaje la Samsung fata de TSMC…. Samsung ii ajuta sa rămână competitiv, beneficiind de ultimele tehnologii existente în materie de procesoare (nu își rezolva ei problema cu supraincalzirea și nu pupau procesor pe 10 nm și entry level pe 14 nm fără Samsung)
  3. Samsung iese în avantaj, tehnologia Qualcomm și patentele la discreție, Apple renunță pe o parte și investește pe cealaltă….. Nu are nimic de pierdut

 • Viorel Predatorul

  George, sunt pe punctul de a-ți da vot pozitiv fără să îți mai citesc comentariile! Pur și simplu dai dovadă de maturitate iar comentariile tale sunt super valoroase!
  Așa cum i-am scris și lui @cuesnecenzurat, comentariile tale sunt superbe, iar comentariile lui Dumb&Dumber sunt pur și simplu… dumb!
  Să tot citești așa comentarii pe idevice!

 • George 89

  Mulțumesc foarte mult pentru aprecieri Viorel 👍👍👍