Google Assistant – adevarul motiv pentru lansarea pe iPhone

Google Assistant a fost lansat pentru iPhone si iPad deoarece exista mai multe terminale premium compatibile decat in platforma Android.

Google Assistant a fost lansat saptamana aceasta pentru iPhone de catre compania Google, miscarea luand pe toata lumea prin surprindere, avand in vedere modul in care au privit cei de la Google totul. Google Assistant a fost lansat initial doar pentru Google Pixel in cursul anului trecut, dar acum putin peste 100 de milioane de smartphone-uri Android premium il pot instala, singurele capabile sa-l sustina.

Practic, Google da de inteles ca dintre cele 2 miliarde de terminale Android active in lumea intreaga, doar putin peste 100 de milioane sunt suficient de puternice pentru a rula Google Assistant. Asta reprezinta 5% din cifra totala de terminale active si cu siguranta vorbim despre modele premium de terminale Android pe care Google Assistant poate rula fara probleme, dar cifra este surprinzator de mica.

Lansand Google Assistant pentru iPhone si iPad, cei de la Google isi asigura acces la aproape 1 miliard de iDevice-uri capabile sa ruleze aceasta aplicatie in momentul de fata. Google Assistant pentru iOS poate rula pe orice iDevice-uri care au instalat macar iOS 9.1 in momentul de fata, adica undeva peste 90% dintre toate iDevice-urile active.

Google Assistant – adevarul motiv pentru lansarea pe iPhone

Deocamdata Google Assistant este disponibil doar in SUA, tara in care se vand anual cam o treime dintre toate iDevice-urile, deci teoretic vorbim despre aproximativ 300 de milioane de terminale compatibile. Deja lista de dispozitive care pot rula Google Assistant este de 3 ori mai mare decat cea de terminale Android, iar abia de aici va putea Google sa primeasca informatii care sa-i ajute asistentul personal sa evolueze.

Din pacate pentru cei de la Google, platforma iOS ramane cea care ofera vasta majoritate a informatiilor pe care serviciile sale se bazeaza in momentul de fata pentru functionare. iDevice-urile genereaza cel mai mare trafic de internet in momentul de fata in intreaga lume si cel mai probabil vor general cel mai mare numar de intrebari pentru Google Assistant.

Stim cu totii ca majoritatea covarsitoare a terminalelor Android vandute in fiecare trimestru fiscal nu sunt premium, iar aici avem o noua dovada a acestui lucru venita direct de la compania Google.

Google Assistant premium iPhone Android