Prima Pagina Android Google Assistant – adevarul motiv pentru lansarea pe iPhone

Google Assistant – adevarul motiv pentru lansarea pe iPhone

Google Assistant a fost lansat pentru iPhone si iPad deoarece exista mai multe terminale premium compatibile decat in platforma Android.

Google Assistant a fost lansat saptamana aceasta pentru iPhone de catre compania Google, miscarea luand pe toata lumea prin surprindere, avand in vedere modul in care au privit cei de la Google totul. Google Assistant a fost lansat initial doar pentru Google Pixel in cursul anului trecut, dar acum putin peste 100 de milioane de smartphone-uri Android premium il pot instala, singurele capabile sa-l sustina.

Practic, Google da de inteles ca dintre cele 2 miliarde de terminale Android active in lumea intreaga, doar putin peste 100 de milioane sunt suficient de puternice pentru a rula Google Assistant. Asta reprezinta 5% din cifra totala de terminale active si cu siguranta vorbim despre modele premium de terminale Android pe care Google Assistant poate rula fara probleme, dar cifra este surprinzator de mica.

Lansand Google Assistant pentru iPhone si iPad, cei de la Google isi asigura acces la aproape 1 miliard de iDevice-uri capabile sa ruleze aceasta aplicatie in momentul de fata. Google Assistant pentru iOS poate rula pe orice iDevice-uri care au instalat macar iOS 9.1 in momentul de fata, adica undeva peste 90% dintre toate iDevice-urile active.

Google Assistant – adevarul motiv pentru lansarea pe iPhone

Deocamdata Google Assistant este disponibil doar in SUA, tara in care se vand anual cam o treime dintre toate iDevice-urile, deci teoretic vorbim despre aproximativ 300 de milioane de terminale compatibile. Deja lista de dispozitive care pot rula Google Assistant este de 3 ori mai mare decat cea de terminale Android, iar abia de aici va putea Google sa primeasca informatii care sa-i ajute asistentul personal sa evolueze.

Din pacate pentru cei de la Google, platforma iOS ramane cea care ofera vasta majoritate a informatiilor pe care serviciile sale se bazeaza in momentul de fata pentru functionare. iDevice-urile genereaza cel mai mare trafic de internet in momentul de fata in intreaga lume si cel mai probabil vor general cel mai mare numar de intrebari pentru Google Assistant.

Stim cu totii ca majoritatea covarsitoare a terminalelor Android vandute in fiecare trimestru fiscal nu sunt premium, iar aici avem o noua dovada a acestui lucru venita direct de la compania Google.

Google Assistant premium iPhone Android

 • Srb Srb

  Logic,toata lumea vrea la masa cu Apple.

 • iullian

  Faptul ca telefoanele low-end și mid-end nu au anumite funcții de pe telefoanele high-end android nu e o noutate. Dar cred ca aici e diferența când dai 200 euro pe un telefon și 900-1000 pe altul. Partea buna la telefoanele cu iOS e ca ai toate funcțiile mult timp chiar dacă sunt mai vechi.

 • Mr. Tambourine Man

  Deci Siri funcționează pe o petarda lansată în 2011 dar Google Asistenta nu pupă decât plastic high-end

 • marcel

  Ce frustrati sunteti ma :))

 • Evesmar

  Care?

 • BURN

  Mda…se vede aici popularitatea android :))) din miliarde doar abia 100 de mil.sunt capabile:))))))) DEGEABA MAI ARE DE INVAT

 • BURN

  ÎNVĂȚAT*

 • ibadea

  ca sa nu mai vorbim de faptul ca acum doar 7% din dispozitive au android 7 dupa 8 luni de la lansare, iar in noiembrie 2016 android 4 avea cea mai mare cota de 25%. Pentru Google Assistant iti trebuie android 7, intentioneaza sau il faca activ si pe versiunea 6 (31%) dar mai dureaza si este problematic. De aceea cu IOS ar putea fi folosit de 1 miliard de utilizatori peste noapte 🙂

 • Mr. Tambourine Man

  Păi sunt zeci de milioane de chinezării cu 3-4 giga ram și nșpe nuclee…alea ce plm păzesc?

 • cuesnecenzurat

  Merge deja pe MM, instalezi manual GPS’s nu te lua după zvonuri, testează, iar cu upgrade-ul la 7 sunt luni bune de când a ieșit pentru CSC-ul meu însă nu sunt interesat momentan, merge foarte bine plus lipsa de timp pentru restaurări. Pe ios ești obligat la up, ai acea speranța că scapi de bug-uri. Pe Android sunt update-uri, pe ios sunt bugdate-uri.

 • sawrl

  nu sunt capabile sa ruleze asistentul artificial. iphone cu doua nuclee este!

 • IsVel

  În acest articol sa închis gura Androizilor !!!

 • B06DAN

  Nu l-am gasit in appstore usa

 • JBS

  Vrajeala Google . Probabil 80% din terminalele Android lansate in ultimii 3-4 ani sunt capabile sa ruleze assistant-ul ala .
  Sigur Google nu vrea sa-si aglomereze serverele . Faptul ca il face accesibil pe toate junghiurile de iPhoane , este pentru a atrage utilizatorii spre platforma Android sau spre alte servicii Google care pe Androide sunt instalate oricum .
  Androide sunt miliarde , iPhoane , doar cateva amarate sute de milioane .