Apple Watch masoara cel mai bine ritmul cardiac si caloriile arse

Apple Watch este un smartwatch, aproape, fara pereche deoarece se pare el masara cel mai exact ritmul cardiac si caloriile arse in timpul exercitiilor fizice zilnice. Informatiile sunt oferite intr-un nou studiu al universitatii din Stanford, acasta testand o varietate de dispozitive pentru masurarea exerciziilor de fitness, Apple Watch iesind in top in aceste doua categorii.

Separat de Apple Watch, studiul a analizat inclusiv Samsung Gear S2, MIO Alpha 2, Microsoft Band, Fitbit Surge si alte dispozitive cu functionalitate similara. 60 de persoane au participat la acest studiu realizat de catre cei de la Stanford, iar in cadrul lor au facut diverse exercitii precum jogging-ul, mersul pe bicicleta sau simpla plimbare pe jos.

In timpul tuturor acestor exercitii, cei de la Stanford au masurat ritmul cardiac si caloriile arse folosind si dispozitive speciale dedicate acestor produse, iar Apple Watch a iesit in top. Rata de eroare a Apple Watch in masurarea ritmului cardiac a fost de doar 2%, in timp ce Samsung Gear S2 a avut o rata de eroare de 6.8%, restul wearable-urilor avand rate de erori similare.

Desi Apple Watch se descurca excelent in masurarea ritmului cardiac, el nu are rezultate chiar atat de bune in masurarea caloriilor in comparatie cu un aparat medical dedicat. In ciuda acestui lucru, incomparatie cu restul wearable-urilor a avut cele mai bune estimari, astfel ca el iese din nou in top, asa cum era de asteptat de la produsul Apple.

“For the walking task, three of the devices achieved a median error rate below 5%: the Apple Watch, 2.5% (1.1%–3.9%); the PulseOn, 4.9% (1.4%–8.6%); and the Microsoft Band, 5.6% (4.9%–6.3%). The remaining four devices had median error between 6.5% and 8.8%. Across devices and modes of activities, the Apple Watch achieved the lowest error in HR, 2.0% (1.2%–2.8%), while the Samsung Gear S2 had the highest HR error, 6.8% (4.6%–9.0%).”

Apple Watch wearable ritm cardiac calorii 1

Apple Watch wearable ritm cardiac calorii

 

2 COMENTARII