Prima Pagina Apple Apple Neural Engine – chip-ul pentru inteligenta artificiala

Apple Neural Engine – chip-ul pentru inteligenta artificiala

Apple Neural Engine este un chip revolutionar pentru inteligenta artificiala pe care Apple vrea sa il integreze in viitoarele produse.

Apple Neural Engine ne este adus astazi in atentie de catre o publicatie americana, ea prezentandu-l ca viitorul chip revolutionar din produsele companiei Apple. Conform publicatiei americane, Apple Neural Engine are menirea de a fi un chip dedicat in iPhone, iPad si alte produse Apple, el urmand a prelua toate functiile bazate pe inteligenta artificiala in iOS, watchOS, tvOS si nu numai.

Apple Neural Engine ii va permite companiei Apple sa implementeze functii de recunoastere faciala, recunoasterea vocii, dar si functii pentru realitate augmentata. Utilizarea unui chip dedicat precum Apple Neural Engine pentru a prelua aceste functii ii va permite companiei Apple sa imbunatateasca substantial si autonomia bateriei produselor sale.

Reducerea consumului de energie si imbunatatirea autonomiei multumita Apple Neural Engine va fi posibila deoarece acest nou chip va prelua taote functiile de inteligenta artificiala de la procesorul principal. Asta ar putea duce si la o imbunatatire a performantelor generale ale produselor companiei Apple, in special iPhone si iPad, care au multe functii bazate pe inteligenta artificiala acum.

Pana acum, compania Apple a testat cu Apple Neural Engine preluarea functiei de recunoastere a fetelor din aplicatia Poze, recunoasterea vocii facuta de catre Siri si sistemul de scriere predictiva al tastaturii. Apple intentioneaza sa le permita si dezvoltatorilor sa aiba acces la Apple Neural Engine pentru a-si dezvolta aplicatiile, asa ca voribm despre un chip complex.

Apple Neural Engine va ajuta compania Apple sa isi si dezvolte sistemele de inteligenta artificiala in timp, insa deocamdata nu se stie cand va fi lansat. E putin probabil ca Apple Neural Engine sa fie integrat in iPhone 8 anul acesta, insa exista posibilitatea ca el sa ajunga in viitoare modele ale iPhone si iPad, daca tehnologia va fi 100% pregatita.

“The new chip would let Apple offload those tasks onto a dedicated module designed specifically for demanding artificial intelligence processing, allowing Apple to improve battery performance…. The Apple AI chip is designed to make significant improvements to Apple’s hardware over time, and the company plans to eventually integrate the chip into many of its devices, including the iPhone and iPad, according to the person with knowledge of the matter.”

Apple Neural Engine inteligenta artificiala

 • Srb Srb

  Hmm deja Apple devine o mai mare companie producatoare ca Samsung de chipuri revolutionare
  Ups,am uitat samsung nu a produs nimic revolutionar,ce face ea gasesti si prin gunoaie

 • Adrian

  Băi băiatule tu cred ca ești pe pastile, aberezi rău de tot.

 • Srb Srb

  pai dupa ce Apple a fost laudata pt cele 2 chip din castile wireless si cele din MBP…cei mai vrei? serios cred ca suferi de alzheimer

 • Dan40

  O să ajungem că în Ghost in the Shell să ne facem îmbunătățiri cu chip-uri de inteligenta artificiala. Unii cred că își vor lua doua să aibă backup in caz că cedează primul. Să vezi atunci cearta unu cu Apple chip și altul cu Samsung chip.

 • Viorel Predatorul

  Ar fi un pas înainte! Mi-ar plăcea să văd un cip care să învețe din experiențe și să îmbunătățească procesele.

 • Srb Srb

  ajunge chipul sa invete mai bine ca tine

 • sawrl

  reducerea autonimiei multumita…???? reducere???