Iata cate iPhone urmeaza sa vanda Apple in 2017

Vanzarile smartphone urmeaza sa creasca in 2017 conform estimarilor analistilor de la IDC, insa producatorii nu trebuie sa se bucure prea mult deocamdata. In 2016 vanzarile smartphone au crescut cu 2.5% fata de anul 2015, iar in 2017 urmeaza sa aiba loc o crestere similara, ea fiind estimata la valoarea de 3% de catre cei de la IDC.

Mai exact, in 2017 se asteapta ca vanzarile de smartphone-uri sa totalizeze 1.517 miliade de unitati, majoritatea dintre unitatile livrate urmand a fi Android. Peste 1.2 miliarde dintre smartphone-urile ce vor fi vandute in 2017 urmeaza sa fie terminale Android, iar acest lucru este de asteptat avand in vedere pretul mic al majoritatii produselor de acest gen de pe piata.

Trecand acum la iPhone, IDC estimeaza ca in 2017 Apple va vinde 223 de milioane de unitati, cu 3.8% mai multe decat in cursul anului 2016. Estimarea este mai mica fata de altele facute de catre alti analisti, insa multe se pot schimba pana la sfarsitul anului, iar pentru 2018 estimeaza o noua crestere, mult mai mare, putandu-se ajunge la 240 de milioane de unitati.

Facand o comparatie intre vanzarile iOS si Android, iPhone reprezinta cam o sesime din Android in ceea ce priveste vanzarile, si doar 15% din totalul vanzarilor de smartphone-uri. Pentru o companie ca Apple aceasta este totusi o victorie, deoarece vorbim despre un singur producator care insumeaza 15% din vanzarile intregii industrii smartphone, dar peste 90% din profitul sau.

“With the ongoing fight at the high end, vendors will need to find a way to innovate ahead of the curve to attract new users and increase shipments while driving profits. The display looks like it could be the next battlefield for the smartphone over the next couple years. We have seen both Samsung and LG opt for new borderless 18:9 displays and Apple could be set to join the party later this year. As smartphone owners continue to consume media on their devices, the screen (bigger, brighter, and bolder) will be an integral part of the overall design language for each vendor. From flexible to foldable and everything between, 18:9 displays look to be just the beginning of what’s to come.”

vanzari smartphone 2017