Samsung Galaxy S8 – cat conteaza 2 GB RAM in plus

Samsung Galaxy S8 cu 6 GB RAM este testat impotriva unei versiuni care are 4 GB RAM pentru a ni se demonstra diferentele in performante dintre modele.

60

Samsung Galaxy S8 a fost lansat de catre compania Samsung in doua versiuni care au 4 GB RAM si respectiv 6 GB RAM, diferenta pentru sistemul de operare Android fiind una demna de luat in seama. Pentru a ne face o idee in legatura cu efectul pe care il are cantitatea suplimentara de memorie RAM asupra performantelor Samsung Galaxy S8, cineva a facut clipul video de mai jos.

In el puteti vedea un Samsung Galaxy S8 cu 4 GB RAM comparat cu unul care are 6 GB RAM, aceasta fiind, teoretic, singura diferenta intre cele doua modele. Pentru sistemul de operare Android, cei 2 GB RAM suplimentari ai acestui model al Samsung Galaxy S8 ar trebui sa garanteze faptul ca mai multe aplicatii raman deschise in fundal dupa incarcare.

Acest lucru este confirmat de catre clipul video de mai jos in care puteti vedea ca Samsung Galaxy S8 cu 6 GB RAM este mai rapid decat versiunea cu 4 GB RAM. Diferenta intre cele doua terminale Samsung Galaxy S8 este de aproximativ 20 de secunde, una consistenta care afecteaza experienta zilnica de folosire a terminalelor.

Samsung Galaxy S8 – cat conteaza 2 GB RAM in plus

Rezultatul obtinut de catre terminalul Samsung Galaxy S8 cu 4 GB RAM in acest test este mai slab decat cel obtinut in testul facut impotriva iPhone 7 Plus acum cateva saptamani. Diferenta este de 7 secunde, deci teoretic intre cele doua modele ale Samsung Galaxy S8 ar fi o diferenta reala de aproximativ 15 secunde in testul pe care il vedeti mai jos.

Preluand acest rezultat pentru Samsung Galaxy S8 si comparandu-l cu cel de saptamanile trecute pentru iPhone 7 Plus, observa ca modelul cu 6 GB RAM este mai rapid. Acest model al Samsung Galaxy S8 se apropie de iPhone 7 Plus in ceea ce priveste performantele, insa o diferenta consistenta ramane in continuare in favoarea produsului Apple.

Chiar si cu 6 GB RAM, Samsung Galaxy S8 nu se poate apropia de iPhone 7 Plus in ceea ce priveste performantele, asa ca nu putem decat sa ne intrebam de ce ar fi nevoie. Totusi, smartphone-urile Android cu 6 GB RAM au utilitatea lor, iar toate modelele Samsung Galaxy S8 ar fi trebuit sa aiba de la bun inceput atata cantitate de memorie RAM.