Google angajeaza de la Apple pentru a dezvolta procesoare

Google a angajat recent un experimentat inginer Apple pentru a-si dezvolta propriile procesoare pentru smartphone-urile din seria Pixel, lansate in prima versiune anul trecut. Manu Gulati este numele inginerului care a parasit compania Apple pentru a li se alatura celor de la Google si asta dupa 8 ani petrecuti dezvoltand procesoarele chip-urilor din seria A pentru iPhone si iPad.

In cadrul Apple Gulati avea functia de inginer arhitect principal in dezvoltarea de chip-uri din seria A, deci la Google isi va folosi o parte din experienta acumulata. Inginerul lucreaza la compania Google inca din cursul lunii mai, iar asta dupa ce a contribuit la dezvoltarea procesoarelor pentru iPhone, iPad si Apple TV, ele fiind foarte performante.

Google spera sa obtina performante ridicate pentru propriile smartphone-uri, sau alte produse, folosind procesoare dezvoltate de catre inginerii sai. Acest lucru i-ar permite sa obtina performante mai bune de la sistemul de operare Android, deoarece va putea controla toate spectele privitoare la modul in care este utilizat sistemul de operare de catre procesor.

Gulati are 20 de ani de experienta in dezvoltarea de procesoare pentru terminale mobile, iar Google vrea sa se foloseasca de el pentru a scapa de dependeta de Qualcomm. Pana acum Google a folosit doar procesoare Snapdragon ale Qualcomm pentru smartphone-urile lansate in lumea intreaga, insa probabil din 2018 sau 2019 strategia celor din Mountain View se va schimba.

Google vrea sa faca exact ceea ce face Apple acum, iar angajarea de oameni direct de la cei din Cupertino este cel mai bun mod de a ii intrece.

“Google has hired a veteran chip architect away from Apple and is now looking to build its own chips for future versions of its flagship Pixel phone, Variety has learned from sources familiar with the hire. Manu Gulati, who had been spearheading Apple’s own chip developments for close to eight years, joined Google in the last few weeks. He publicly announced the job change on his Linkedin profile Tuesday morning, stating that he now works as Google’s Lead SoC Architect.”

Google inginer procesor Apple

6 COMENTARII

  1. Pai din câte am înțeles de la mari experți de pe aici,sunt cam praf procesoarele de la Apple. De ce nu a angajat un inginer de la Samsung care dezvoltă eschimos-ul?

  2. Stai liniștit. ” Specialistul” angajat de Gugle a fost însarcinat cu aprovizionarea cu apa si sandwich la Apple

  3. Procesorul Apple nu este nici pe departe praf, la fel cum nu este nici pe departe cel mai puternic. Este un procesor bun și atât.