Pippin – consola de jocuri lansata de Apple

Pippin este o consola pentru jocuri produsa de catre compania Apple in colaborare cu cei de la Bandai, ea fiind lansata in anul 1996 de catre cei din Cupertino. Consola pentru jocuri numita Pippin a fost lansata pe piata la doar 10 luni dupa ce Steve Jobs a revenit in functia de presedinte al companiei Apple, insa din pacate ea s-a dovedit a fi un foarte mara esec.

Doar 42.000 de unitati ale consolei pentru jocuri numita Pippin au fost vandute de catre compania Apple, iar la un an de la punerea sa in vanzare s-a si decis sistarea distributiei. Pippin avea un pret de vanzare de 600 de dolari, fata de doar 200 cat costa o consola N64 lansata in acelasi an, Apple incercand si atunci sa vanda produse mlt prea scumpe pentru ceea ce ofera.

Gamepad-ul consolei Pippin se numea Apple Jack, iar dupa cum puteti vedea in imagini, in centrul sau era un trackball preluat de la un simplu mouse. Motivul pentru care acel trackball era prezent in gamepad are la baza faptul ca jocurile oferite pentru consola Pippin erau portari directe ale jocurilor care erau disponibile pentru Mac, navigarea printre meniuri fiind facuta folosind acel trackball.

Pippin – consola de jocuri lansata de Apple

Consola Pippin nu avea un mediu de stocare pentru sistemul de operare, sau jocuri, ci doar 128 KB de memorie pentru a salva diverse setari ale utilizatorului. Consola functiona doar cu ajutorul unor CD-uri care trebuiau introduse in ea, asa ca utilizatorii n-aveau parte de o functionalitate nici macar apropiata de cea pe care o ofera in momentul de fata consolele pentru jocuri.

Apple Pippin consola jocuri 1

Desi Pippin nu avea CD-urile blocate pe diverse regiuni, din pacate performantele sale si jocurile foarte proaste au convins foarte multa lume sa nu cheltuie o suma ridicola pe ea. Practic, probabil ca atunci multi angajati ai Apple au realizat ca un produs de acest gen are nevoie si de sustinere de la dezvoltatori, iar acesta poate fi un punct de plecare pentru App Store si suportul dezvoltatorilor existent in iOS.

Apple Pippin consola jocuri