Prima Pagina masini George Hotz trece de la jailbreak la un dispozitiv pentru a sparge...

George Hotz trece de la jailbreak la un dispozitiv pentru a sparge orice masina

George Hotz, sau geohot, este cel mai cunoscut hacker dezvoltator de solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad, el lansand chiar prima solutie de unlock pentru iPhone. De-a lungul anilor el a lansat si alte cateva solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad, insa pana recent voia sa lanseze un sistem de ghidare autonoma pentru automobile, dar tentativele sale au fost sortite esecului.

Pentru ca este un hacker impatimit, geohot vrea sa lanseze un dispozitiv de doar 90 de dolari care ii permite oricarei persoane sa-si “sparga” masina. Acest dispozitiv va folosi un software numit Cabana, acesta urmand a le oferi soferilor posibilitatea de a vedea citiri de la toti senzorii pe care masinile ii au integrati, pentru o vedere de ansamblu asupra starii sale.

Compania lui geohot, Comma.ai, vrea sa faca si o baza de date publica cu informatii de la senzorii automobilelor si sa ajute soferii sa inteleaga inforamtiile oferite de catre ele. Dispozitivul vandut de catre geohot se conecteaza la calculatoare si smartphone-uri pentru a afisa datele preluate din masinile soferilor, asa ca informatiile pot fi vazute foarte usor de catre acestia dupa conectarea dispozitivului la masina.

Aplicatia Chfr, dezvoltata de catre geohot in trecut pentru a permite inregistrarea calatoriilor facute cu masina, poate inregistra si salva datele pe care dispozitivul le preia de la senzorii masinii. Daca ati mai vazut cum functioneaza un software de acest gen, atunci stiti ca pot fi vazute foarte multe informatii de la senzorii pe care ii are masina.

geohot dispozitiv senzori masini 1

“Comma.ai is going to start selling a piece of hardware that, when coupled with its new “Cabana” software, will help owners see everything the sensors in their cars are doing. Comma.ai is also launching what Hotz describes as a decoder ring for your car. The goal is to build a repository with a DBC file for every car ever manufactured and democratize access to the decoder ring for your car.”

De la nivelul exact al carburantului, pana la presiuea din turbina, nivelul de ulei din motor, informatii despre presiunea aerului tras de masina, etc, dispozitivul poate afisa aproape orice este monitorizat cu senzor. geohot a anuntat ca dispozitivele sale pot fi comandate acum si vor fi livate in cateva saptamani catre clienti, ele urmand a permite dezvoltarea mai usoara a sistemelor de navigare ghidata.

geohot dispozitiv senzori masina

 • jhonny

  Unde se pot comanda?

 • Dani

  pe emag, ce intrebare cretina.

 • adrian

  :))

 • kik_24

  O prostie inutila

 • Fosocle

  Nu prea inteleg ce lanseaza. OBD2? Eu cu asta imi codez (personalizez) optiunile pe masina. Poti seta cu el inclusiv temperatura in scaune la o anumita treapta. Si citeste absolut toti senzorii.

 • guest.

  iSheep nu inteleg nici ei si nici nu stiu ce este OBD2 .
  Oilor- OBD2 este este un protocol standardizat de comunicare cu masina a carui surse sunt OPEN. Orice isheep daca are destul creier , poate concepe un program care sa interogheze cativa sensori .
  Din pacate sensorii aia inclusi in obligAtivitatea obd 2 sunt prea putini pentru a diagnostica masina moderna gen BMW, care e din pdv al software-ului este mult peste rivalii de la Audii sau Mercedes , si milenii peste restul – ceva de genul cum Android este peste iSheet.
  gEOhot nu sparge nimic , dupa ce ultimul lui jailbreak a lasat milioane de isheet-uri fara GPS..

 • guest.

  Am uitat – iOS si OSX nu ofera API-uri pentru a interoga o masina pe protocolul OBD2 , decat ceva foarte basic si limitat .
  Inca un motiv in plus sa nu folositi sisteme de operare Apple, care au compatibilitate hardware spre 0 si compatibilitate software doar ceva peste 0.
  Lasti cativa basinosi , care cica fac muzica si editare video pe Mac , sa-si faca treaba si urmariti Windows care de 30 de ani domina piata PC si bat Apple din orice pozitie .
  Cand Apple o sa ofere compatibilitate hardaware , API-uri si Framework=uri la nivelul Windows sau chiar Android , o sa putem compara ceva . Pana atunci , iOS+MACOS sunt Pure Shit .

 • Mai lasa isheep-ul pentru oglinda. In rest, probabil stii ca inclusiv BMW-urile se diagonostigheaza doar prin acel port OBD2 unde se conecteaza adaptoarele service-urilor pentru a comunica cu software-ul lor.

 • Darius

  A fost acuma e fix caca în ploaie

 • danTm

  Nu-i intra capul in oglinda. E prea mare pt kernelul lui… Ori kernel prea mic… :))