Prima Pagina Apple Qualcomm vrea sa incheie disputa legala cu Apple

Qualcomm vrea sa incheie disputa legala cu Apple

Qualcomm a actionat compania Apple in judecata din cauza neplatii unor taxe de licentiere pentru anumite tehnologii folosite in iPhone sau iPad. Desi initial Qualcomm a facut acuzatii grave impotriva companiei Apple, acum presedintele sau sustine ca se asteapta ca ambele companii sa ajunga la o intelegere in afara instantei pentru a rezolva aceasta disputa.

Presedintele celor de la Qualcomm spune ca procesul nu a avansat in vreun fel sau altul, insa si ca nu exista motive ca ambele companii sa se inteleaga in afara instantei. Atitudinea celor de la Qualcomm s-a schimbat mult in ultimele saptamani, pe masura ce Apple a intentat procese separate impotriva companiei care a acuzat-o de santaj, asa ca e greu de spus care va fi finalitatea acestei batalii.

Qualcomm sustine ca Apple ii datoreaza cel putin 1 miliard de dolari sub forma unor taxe de licentiere neplatite in urma folosirii unor tehnologii importante in iPhone, sau iPad. Qualcomm a acuzat Apple si ca si-a convins unii parteneri sa faca exact acelasi lucru, iar asta i-a redus substantial incasarile in ultimele trimestre fiscale, dar presedintele companiei spera totusi intr-o rezolvarea rapida a problemei.

Qualcomm este principalul furnizor de chip-uri modem pentru compania Apple, acestea fiind necesare pentru a permite folosirea functiilor GSM ale iDevice-urilor. Apple a contractat si Intel pentru a-si reduce dependenta de produsele companiei Qualcomm, insa performantele modem-urilor celor de la Intel nu sunt nici pe departe de la fel de bune.

“There’s not really anything new going on. Those things tend to get to resolved out of court and there’s no reason why I wouldn’t expect that to be the case here.”

Qualcomm intelegere Apple

 • Srb Srb

  Un fel de,nu lrea avem un caz puternic asa ca poate Apple ne da niste bani pe nimic

 • Srb Srb

  Apple sper sa nu se inteleaga si sa ii rupa

 • radu

  o sa ajunga apple la fel ca windows phone

 • Srb Srb

  buna gluma

 • cuesnecenzurat

  Qualcomm se plange, se screme, le tremura picioarele, Apple ataca, ameninta ca le rupa capul… bla bla bla si glu glu glu… insa pe final:

  Qualcomm este principalul furnizor de chip-uri modem pentru compania Apple, acestea fiind necesare pentru a permite folosirea functiilor CDMA ale iDevice-urilor. Apple a contractat si Intel pentru a-si reduce dependenta de produsele companiei Qualcomm, insa performantele modem-urilor celor de la Intel nu sunt nici pe departe de la fel de bune.

  Apple a luat porcul de craciun, a facut carnati, friptura, sarmalute si alte porcarii… l-a mancat pe tot iar cand vine scadenta spune ca nu e bun si e prea scump 😀
  Si cum e lege universala cand doi se cearta, al treilea… scumpeste si el porcul. GJ Intel 😀