Vodafone – Rezultatele Financiare pentru T2 2017

Vodafone Romania a anuntat rezultatele financiare pentru T2 2017 si raporteaza o crestere masiva a numarului de clienti, plus o usoara crestere a veniturilor.

Vodafone a anuntat rezultatele financiare pentru T2 2017, operatorul de telefonie mobila anuntand venituri de 178.6 milioane de euro in Romania in aceasta perioada. Vorbim despre o crestere organica de 2.9% a veniturilor celor de la Vodafone, sau aproximativ 5 milioane de euro, semn ca lucrurile merg bine pentru operatorul de telefonie mobila in Romania, lucru usor de inteles avand in vedere investitiile.

Vodafone are in momentul de fata aproape 9.6 milioane de clienti, dintre care 8.8 ai serviciilor de telefonie mobila, cifra totala fiind in crestere cu aproape 500.000 de clienti fata de T2 2016. In contextul in care Digi Mobil a reusit sa atraga un numar impresionant de portari in 2016, cresterea substantiala a clientilor Vodafone este surprinzatoare si demonstreaza faptul ca exista surse alternative de a atrage clienti.

Vodafone a reusit sa isi pastreze inclusiv veniturile medii generate de catre fiecare client, acestea rapanand la 6.1 euro per client si in T2 2017. Veniturile obtinute de catre cei de la Vodafone pentru fiecare client din retea sunt similare cu cele ale Orange, de exemplu, insa incasarile totale generate de catre cei doi operatori difera cu mult, semn ca Vodafone are nevoie de mai multe surse profitabile de venituri.

Vodafone – Rezultatele Financiare pentru T2 2017

Vodafone a anuntat deasemenea si ca traficul de internet mobil s-a dublat intr-un singur an de zile, dar cam acesta este trendul si la alti operatori de telefonie mobila. In cazul celor de la Orange vorbim despre o crestere mult mai accelerata, in ciuda faptului ca Vodafone a oferit multe weekend-uri cu internet gratuit si are oferte cu foarte mult trafic de internet 4G pentru clientii din propria retea.

Vodafone raporteaza deasemenea ca 41% dintre clientii sai sunt abonati ai serviciilor mobile, in timp ce 59% dintre utilizatori ii folosesc cartelele preplatite pe care le promoveaza. Diferenta este din nou similara cu cea pe care alti operatori de telefonie mobila o raporteaza trimestrial, dar cam acesta este trendul in tara noastra, pentru ca operatorii promoveaza intens cartelele preplatite cu oferte mai bune decat la abonamente.

“Vodafone România a înregistrat un număr total de 9.579.522 de clienți (servicii mobile, servicii de voce și Internet of Things) la 30 iunie 2017, ceea ce reprezintă o creștere cu 420.241 de utilizatori față de perioada similară a anului trecut. Din numărul total de clienți, 8.871.482 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.”

Vodafone se plaseaza in momentul de fata pe locul 2 in topul operatorilor telecom din Romania, iar asta pentru ca Telekom a pierdut foarte multi clienti in ultimul an. Vodafone a reusit sa isi creasca baza de clienti si se apropie din nou de cifra de 10 milioane de clienti, Orange fiind in momentul de fata singurul operator de teleofnie mobila care mai are atat de multi clienti, iar asta nu se va schimba curand.

vodafone rezultatele financiare t2 2017