Prima Pagina WiFi Atentie la Retelele WiFi Gratuite ale Operatorilor

Atentie la Retelele WiFi Gratuite ale Operatorilor

Apple ne recomanda sa avem atentie mare cand folosim retelele WiFi gratuite ale operatorilor de telefonie mobila din orice tara de pe glob.

Operatorii de telefonie mobila din Romania, sau cel putin unii dintre ei, au integrate in iOS setari pentru conectarea automata la Wi-Fi HotSpot-urile, retele WiFi gratuite, pe care le au in general in mall-uri. Daca ai lasat WiFi deschis, sau doar l-ai inchis din Control Center in iOS 11 si contrar logicii nu se inchide functia, atunci iPhone se va conecta automat la orice fel de retea Wi-Fi gratuita a unui operator pentru care are setarile.

Ideea in sine este buna pentru cei care au putin internet in abonamente si n-au bani de mai mult, insa pentru restul, aceste retele WiFi Gratuite nu-si au rost, iar conform Apple ar putea fi periculoase. Conform celor de la Apple, utilizarea unei retele WiFi gratuita a unui operator de telefonie mobila ar putea dezvalui informatii despre identitatea noastra, mai exact despre abonamentul pe care-l folosim.

Cei de la Apple recomanda evitarea acestor retele WiFi daca dorim intimitate completa, deci dezactivarea optiunii Auto-Join pentru retelele WiFi gratuite ale operatorilor telecom. Problema este ca functia este inutila in iOS, deoarece dezactivarea conectarii automate nu are efect, pentru ca iPhone se conecteaza singur de fiecare data la reteaua operatorului, chiar daca eu nu am nevoie de asta.

In general nu folosesc retele WiFi gratuite si va recomand sa le evitati daca va pasa de voi, dar operatorilor nu le prea pasa asta si te vor tot timpul conectat la retelele lor. Mi-e greu sa inteleg de ce nu functioneaza optiunea de a dezactiva conectarea automata la ele, dar din moment ce setarile pentru conectarea la aceste retele WiFi gratuite exista standard in iOS, probabil nu vom scapa vreodata de ele.

Atentie Retele Wi-Fi Gratuite

  • Boreas

    un operator cunoaste toate datele despre tine si abonamentul tau, precum si tot ce faci in reteaua lui. Apple se refera la altceva: nu esti anonim (de ex daca ei fi conectat la reteaua free a unui mall – asta daca nu iti cere inregistrarea cu un nr de tel. prin care sa iti trimita un sms cu codul de log-are) ci operatorul stie cine esti automat!