iPhone X vs iPhone 8 – Comparatia Design-ului

iPhone X si iPhone 8 apar intr-o comparatie a design-ului care ne arata ce fel de diferente exista intre cele doua telefoane in privinta aspectului.

iPhone X a fost lansat de catre compania Apple chiar ieri, inclusiv in Romania, asa ca foarte multe milioane de fani ai companiei au reusit sa isi cumpere telefoanele. V-am prezentat ieri impresiile mele despre iPhone X si ati aflat la ce anume va puteti astepta de la noul telefon al celor din Cupertino, el fiind impresionant din foarte multe puncte de vedere dar asta era de asteptat, avand in vedere pretul de vanzare.

iPhone X are 143.6 mm inaltime, 70.9 mm latime si 7.7 mm grosime, in timp ce iPhone 8 are 138.4 mm inaltime, 67.3 mm latime si 7.3 mm grosime, diferentele fiind mici, mai putin pentru grosime. Intre versiunele space gray ale iPhone X si iPhone 8, diferentele in dimensiuni sunt “micsorate” de culorile carcaselor, insa in folosire veti sesiza o diferenta foarte mica intre ele, mai putin pentru grosime, care este usor de resimtit.iPhone X design iPhone 8 comparatie

Ecranul iPhone X domina intregul panou frontal, spre deosebire de ecl al iPhone 8, care are margini foarte mari in partile superioara/inferioara, dar macar nu are un decupaj. Marginile groase ale ecranului iPhone X creeaza o senzatie destul de neobisnuita pentru intregul design, dar daca Apple nu a vrut sa le faca mai subtiri, va trebui sa ne obisnuim cu el asa cum este, alte optiuni nefiind.

iPhone X design iPhone 8 comparatie 4

Generatii diferite, din multe puncte de vedere

Carcasa iPhone X are o culoare usor diferita fata de cea a iPhone 8, gri-ul fiind usor mai intunecat, insa in combinatie cu marginile laterale creeaza un design aproape perfect. Puteti observa ca marginile carcasei iPhone X sunt lucioase, din otel inoxidabil, in timp ce aluminiul mat al iPhone 8 nu genereaza impreuna unui telefon la fel de “premium”, dar cu siguranta ca asta a fost si intentia celor de la Apple.

iPhone X design iPhone 8 comparatie 1

O diferenta majora exista si la butonul lateral, in iPhone X acesta avand dimensiuni mult mai mari decat la iPhone 8, restul butoanelor fiind resimtite la fel in utilizarea zilnica. In partea inferioara a carcasei avem acelasi design pentru portul Lightning si difuzoare, compania Apple neavand de ce sa faca modificari din acest punct de vedere si nici nu s-a obosit sa schimbe un design, si asa vechi de 4 generatii, deja.

iPhone X design iPhone 8 comparatie 2

Camerele sunt diferite, la iPhone X cea principala fiind duala si verticala, cu flash LED-ul integrat intre senzori, iPhone 8 avand o camera simpla, cu un flash LED langa ea. Camera TrueDepth a iPhone X este deasemenea mult mai complexa, cu mult mai multi senzori si cu dimensiuni mai mari, dar este normal sa fie asa din moment ce ea este folosita pentru recunoasterea faciala prin Face ID.

iPhone X design iPhone 8 comparatie 3

Dintre toate schimbarile implementate de catre Apple in iPhone X, cea pentru ecran sare imediat in evidenta si puteti observa ca exista motive foarte bune pentru asta.

iPhone X design iPhone 8 comparatie 5

iPhone X design iPhone 8 comparatie 6

iPhone X design iPhone 8 comparatie 7

iPhone X design iPhone 8 comparatie 8

iPhone X design iPhone 8 comparatie 9